Softbal

Vonk en Versluis slaan Oranje langs Nieuw-Zeeland

Vonk en Versluis slaan Oranje langs Nieuw-Zeeland

De softbalsters winnen van na een spannend duel van Nieuw-Zeeland met een eindstand van 5-10.
(Foto: Fred Versluis)

In de tweede wedstrijd van het WK Softbal in Japan was Nieuw-Zeeland de tegenstander. Beide ploegen zijn het toernooi met een nederlaag begonnen. Team Kingdom of the Netherlands verloor op vrijdag nipt van Puerto Rico, terwijl Nieuw-Zeeland met 7-4 van Chinese Taipei verloor. Met het oog op een plek in de volgende ronde deed Team Kingdom of the Netherlands goede zaken met een 5-10 overwinning.

Het was de 23e confrontatie tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelanders wonnen vijftien van de eerste tweeëntwintig onderlinge duels. Net als een dag eerder kende Oranje een zeer goede start. In de eerste inning sloeg Dinet Oosting met een tweehonkslag naar het rechtsveld direct twee punten binnen. In de derde slagbeurt werd de voorsprong verdubbeld toen Britt Vonk en Chantal Versluis vlak na elkaar de bal het veld uit sloegen. Voor Vonk was het al de tweede homerun van het WK.

Toch nog spannend

Waar gisteren de pitching van het Koninkrijksteam het probleem bleek te zijn, was startend werpster Ilona Andringa vandaag juist ijzersterk. Zij gooide vier innings en schakelde daarin drie Nieuw-Zeelandse slagvrouwen uit met drie slag, terwijl zij geen punten tegen kreeg. Ginger de Weert en Marjolein Merkx hadden iets meer moeite met de slagploeg van de ‘Kiwi’s’. Team Kingdom of the Netherlands had geruime tijd een 0-5 voorsprong. Op het pitchen van Merkx en de Weert scoorden de Nieuw-Zeelanders maar liefst vijf keer en zo brachten zij de stand tot een gelijke hoogte. Rebecca Soumeru zorgde ervoor dat de stand gelijk bleef in de zesde inning.

Late rally

Dit betekende dat de Oranjedames in de zevende en laatste inning moesten scoren om de winst te pakken. Alle honken waren bezet dankzij een fout in het veld van Nieuw-Zeeland, een hit by pitch voor Ligtvoet en een honkslag van Suka van Gurp. De Nieuw-Zeelandse pitcher bracht vervolgens de stand zelf naar 5-6 door vier wijd te gooien. Britt Vonk, via re-entry terug in de wedstrijd gekomen, en Chantal Versluis sloegen later samen nog vier punten binnen om toch weer een geruststellende voorsprong te nemen. Ilona Andringa keerde terug op de pitcherplaat met de taak om de laatste inning veilig door te komen. Zij sloot de wedstrijd sterk af via twee vangballen in het outfield en een strikeout.

Dankzij de overwinning staat Oranje na twee wedstrijden nu op de vierde plaats in Poule B. Morgen staan er twee wedstrijden op het programma voor het team van bondscoach Juni Francisca. Om 03.00u Nederlandse tijd is eerst Team USA de tegenstander en om 08.30u volgt het duel tegen de Filipijnen.

       1 2 3 4 5 6 7 R H E
NEDERLAND   2 0 2 1 0 0 5 10 9 0
NIEUW-ZEELAND 0 0 0 0 0 5 0 5 6 1

Pitchers Nederland
Ilona Andringa (4): 3-1-2-0
Ginger de Weert  (1): 1-2-2-3
Marjolein Merkx (1): 1-0-2-2
Rebecca Soumeru (1): 1-0-0-0

Pitchers Nieuw-Zeeland
Taylor Steward (2): 1-2-3-3
Rita Hokianga (3): 0-7-2-2
Nyree White (1 2/3): 2-1-2-0
Courtney Gettins (1/3): 0-0-2-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal