Na zestien jaar is Curaçao weer winnaar geworden van de Senior League World Series.

Honkbal

Curaçao wint Senior League World Series

Curaçao wint Senior League World Series

Na zestien jaar is Curaçao weer winnaar geworden van de Senior League World Series.

Na zestien jaar is Curaçao weer winnaar geworden van de Senior League World Series.

Voor de tweede keer in de historie is Curaçao winnaar geworden van de Senior League World Series. In de finale werd Naamans uit Wilmington (Delaware) werd met 7-2 verslagen.  Winnend pitcher Elchero Fransisca gooide zes innings, waarin hij vier keer drie slag en drie keer vier wijd gooide en vijf honkslagen tegen kreeg.

Op 17 augustus 2002 schreef Curaçao geschiedenis door voor het eerst winnaar te worden van de Senior League World Series. Pitchers voor Curaçao in die finale waren Curt Smith en de latere Major League Jair Jurrjens. Maar het team kende nog meer bekende namen, zoals Sharlon Schoop, Hainley Statia, Arshwin Asjes en Shairon Martis. Alle zes de spelers uit het kampioensteam wisten op latere leeftijd niet alleen een profcontract te verdienen, maar kwamen bovendien uit voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Vandaag kregen de spelers uit dat team hun opvolgers. De wellicht toekomstige internationals versloegen eerst in de ochtend in de internationale finale Italië (Emilia Romagna) met 5-9, na negen runs in de tweede inning. Vervolgens werd in de kampioenswedstrijd ook het Amerikaanse Naamans Little League (East Region) verslagen. De Amerikaanse honkballers openden in Easley (South Carolina) in de eerste inning met twee runs de score. Maar vanaf de tweede inning nam Curaçao het initiatief over. Via vier runs in de tweede en nog eens drie in de vijfde inning trok de ploeg de winst met 7-2 naar zich toe. Rajeev Klaber (2 uit 3) en Shane Quant (2 uit 4) leidden de aanval voor Curaçao.

Verlenging

Curaçao had zich vorige maand voor de World Series geplaatst door in de finale van het Caribbean Senior League Championship te winnen van Puerto Rico, dat in de eerste ronde nog met 0-10 te sterk was. De Curaçaose ploeg werkte in de eindstrijd in het eigen Tio Daou Ball Park in de zevende en laatste reguliere slagbeurt een 1-5 achterstand weg en trok in de verlening de winst met 7-6 naar zich toe.

Op weg naar de internationale finale van de World Series werd afgelopen week achtereenvolgens gewonnen van Italië en Venezuela. In de eerste wedstrijd tegen de Italianen maakten beide teams samen maar liefst dertien veldfouten en scoorde Curaçao driemaal in de laatste inning om de 10-8 achterstand om te draaien in een 10-11 overwinning. Ook Venezuela kwam aanvankelijk op voorsprong tegen Curaçao. Maar bij een 4-2 achterstand liep Curaçao vanaf de vijfde inning uit naar de 4-6 winst.

Aruba

Het was de vierde keer in de historie dat Curaçao de finale had bereikt van de Senior League World Series. In 2008 en 2014 werd de finale verloren. Slechts drie andere niet -Amerikaanse landen wonnen meer titels tijdens de Senior League World Series. Taiwan maar liefst zeventien, terwijl Venezuela en Panama elk drie kampioenschappen veroverden.

In 2010 won Aruba ook al eens de Senior League World Series. Dat team bestond toen uit international Chadwick Tromp, die de enige homerun van de finale sloeg. Andere spelers uit dat team waren onder meer de huidige profhonkballers Jiandido Tromp en Ray-Patrick Didder.

Selectie Curaçao

Donovan Antonia
Jean Paul Benitez
Ray-Jacson Chririno
Elchero Fransisca
Faisel Gregorio
Edmon Jops
Rajeev Klaber
Jeon Martis
Cliyano Nahr
Beyonce Paulina
Lutson Pieters
Shane Quant
Yevganni Reinita
Riguendely Sophia
Rowentley Windster
Jamal Zalm

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal