Softbal

Koninkrijksteam verliest cruciaal duel tegen Filipijnen

Koninkrijksteam verliest cruciaal duel tegen Filipijnen

Werpster Ilona Andringa was ongelukkig in de wedstrijd tegen de Filipijnen. Zij kreeg twee punten tegen in de zesde inning, waarmee de Filipijnen een 4-3 achterstand omturnden in een 5-4 overwinning
(Foto: Fred Versluis)

In de strijd om een plek bij de beste vier ploegen in Poule A stond er vanochtend een cruciaal duel op het programma voor Team Kingdom of the Netherlands. De Filipijnen stonden na drie wedstrijden eveneens op één overwinning en twee nederlagen. De winnaar van dit duel zou zich voorlopig op de vijfde plaats in de poule nestelen.

Op het werpen van starter Eva Voortman nam de Filipijnse slagploeg al in de eerste inning een 2-0 voorsprong, maar Voortman zou zich goed herstellen en gooide uiteindelijk vijf sterke innings. Met één uit in de zesde inning werd zij vervangen door Ilona Andringa. Oranje had inmiddels een 4-3 voorsprong genomen. Laura Wissink sloeg haar team met een homerun op het scorebord in de tweede inning en via een two-run homerun van Maxime van Dalen in de derde inning kwam de ploeg van bondscoach Juni Francisca op een 4-2 voorsprong.

Gemiste kansen

In de tweede inning waren er meer kansen om te scoren, maar met de honken vol en twee uit lukte het Oranje niet om de voorsprong op dat moment al uit te breiden. Nadat dit via de homerun van Maxime van Dalen even later wel gelukt was, opende Britt Vonk de vijfde inning, met de stand inmiddels 4-3, met een tweehonkslag. Zij sneuvelde echter op het tweede honk en na deze gemiste kansen, sloeg de slagploeg van de Filipijnen toe. Voortman verliet in de zesde inning met 1 uit de pitcherplaat met twee loopsters op de honken via een geraakt werper en een honkslag. Haar vervangster Ilona Andringa begon ongelukkig en stond twee punten toe op twee goed geplaatste honkslagen.

Met de rug tegen de muur in de laatste slagbeurt sloeg Jessie van Aalst nog een honkslag, maar Dinet Oosting en Virginie Anneveld sneuvelden met vangballen in het buitenveld. Zo blijft Oranje steken op één overwinning en zal het de resterende wedstrijden tegen Mexico, Chinese Taipei en Zuid-Afrika moeten winnen om hoop op de evenaring van de vierde plaats van het WK 2016 in leven te houden.

       1 2 3 4 5 6 7 R H E
FILIPIJNEN  2 0 0 1 0 2 0 5 8 0
NEDERLAND   0 2 2 0 0 0 0 4 10 1

Pitchers USA
Riflayca Basa (2 1/3): 2-1-7-0
Sierra Lange (4 2/3): 4-0-3-0

Pitchers Nederland
Eva Voortman (5 1/3): 2-1-6-1
Ilona Andringa (1 2/3): 0-0-2-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal