Softbal

USA veel te sterk voor Koninkrijksteam

USA veel te sterk voor Koninkrijksteam

Monica Abbott gooide een no-hitter voor Team USA in de 11-0 overwinning op Team Kingdom of the Netherlands
(Foto: USA Softball)

In de eerste wedstrijd van de derde speeldag van het WK bleek Team USA veel te sterk voor Team Kingdom of the Netherlands. De grote favoriet voor de titel had slechts vier innings nodig om Oranje, dat een aantal speelsters rust gaf, met 11-0 te verslaan.

Na de overwinning op Nieuw-Zeeland gaf bondscoach Juni Francisca aan kansen te zien voor zijn team tegen Amerika, maar met het oog op het tweede duel van de dag tegen de Filipijnen besloot hij een aantal belangrijke speelsters rust te geven. Rebecca Soumeru startte de wedstrijd op de pitcherplaat voor Oranje en deed dat zeer verdienstelijk. In de eerste twee innings hield zij de sterke Amerikaanse lineup heel erg goed tegen. In de derde inning liep ze voor het eerst tegen wat moeite aan.

Mercy rule

Team USA scoorde uiteindelijk drie runs die inning, waarin reliever Ginger de Weert de laatste nul pakte. Met een 3-0 achterstand lukte het Oranje niet om in derde inning gelijk iets terug te doen. De slagploeg bleek niet opgewassen tegen de worpen van Monica Abbott, die in 2016 de eerste softbalster werd die een contract tekende voor 1 miljoen dollar. Suka van Gurp bleek uiteindelijk de enige honkloopster te zijn die Abbott toestond en dat gebeurde via een vrije loop. In vier innings gooide de Amerikaanse een no-hitter en schakelde zij 10 van de 13 Nederlandse slagvrouwen uit met drie slag.

De Amerikaanse slagploeg kwam vervolgens op het werpen van de Weert, Andringa en Merkx volledig op gang en scoorde 8 runs in de vierde inning. Janette Reed was de absolute uitblinkster bij de Amerikanen met twee honkslagen (één homerun) en drie RBI. Na vier innings stond de 11-0 einduitslag op het scorebord en kon de wedstrijd via de mercy rule vervroegd beëindigd worden.

Dankzij de nederlagen tegen Puerto Rico en Amerika wordt het duel tegen de Filipijnen van vanochtend extra belangrijk. Beide ploegen staan na drie wedstrijden met één overwinning op de vijfde plaats en zullen moeten klimmen naar de vierde plaats om de winnaarsronde te bereiken. In dat duel, dat om 8.30u begonnen is, staan de Filipijnen op het moment van schrijven op een 2-1 voorsprong in de tweede inning.

       1 2 3 4 R H E
USA      0 0 3 8 11 12 0
NEDERLAND   0 0 0 0 0 0 0

Pitchers USA
Monica Abbott (4): 10-1-0-0

Pitchers Nederland
Rebecca Soumeru (2 2/3): 2-0-5-0
Ginger de Weert  (2/3): 0-1-2-0
Ilona Andringa (1/3): 0-0-3-0
Marjolein Merkx (1/3): 0-3-2-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal