Softbal

Koninkrijksteam in slotfase langs Chinese Taipei

Koninkrijksteam in slotfase langs Chinese Taipei

Een explosie van vreugde nadat Virginie Anneveld (links) het winnende punt scoort.
(Foto: Fred Versluis)

Na vier wedstrijden stond Team Kingdom of the Netherlands teleurstellend met één overwinning op de zesde plaats in de poule. In die poule moet de vierde plaats behaald worden om de tweede ronde te behalen en daarvoor moest vandaag allereerst gewonnen worden van Chinese Taipei.

Voor aanvang van de wedstrijd heeft Technisch Directeur Tjerk Smeets de verantwoordelijkheid voor de teamleiding aan Programmamanager Topsport van de KNBSB Gonny Farley overgedragen. Met Farley aan het hoofd en oud-international Saskia Kosterink als derde honkcoach begon Oranje niet goed aan deze uitermate belangrijke wedstrijd. In de eerste twee slagbeurten namen de Taiwanezen, die na vier wedstrijden op twee overwinningen stonden, tegen startend werpster Eva Voorman een 4-0 voorsprong.

Strijdlust

Ook in de derde inning, inmiddels op het werpen van Rebecca Soumeru die in de tweede inning Voortman verving, leek Chinese Taipei hard op weg om te scoren nadat zij de slagbeurt openden met twee honkslagen. Soumeru kwam echter zeer knap zonder schade uit de inning en dat gaf de slagploeg het startsein om terug te keren in de wedstrijd. Suka van Gurp opende de Nederlandse slagbeurt met een homerun. Van Gurp is al de zesde speelster van het Koninkrijksteam met een homerun tijdens dit WK.

Even later sloeg Dinet Oosting met de honken vol met haar honkslag twee punten over de thuisplaat en op een foute aangooi van de Taiwaneze catcher kon Jessie van Aalst de gelijkmaker scoren.

Veerkracht

Soumeru was ijzersterk op de pitcherplaat vandaag, maar kon niet voorkomen dat de Taiwanezen opnieuw de voorsprong namen in de zesde inning. En dat juist nadat Oranje zelf in de vijfde inning de kans had om te scoren met de honken vol en één uit, maar die kans niet benutte. In de gelijkmakende zesde slagbeurt sloeg Suka van Gurp een tweehonkslag (haar tweede van de wedstrijd). Op de honkslag van Damishah Charles scoorde zij de gelijkmaker.

Soumeru kwam de zevende inning goed door en dat gaf Oranje de kans om de wedstrijd te winnen in de gelijkmakende slagbeurt. Na twee snelle nullen sloeg Virginie Anneveld een honkslag. Zij schoof op naar het tweede honk op de honkslag van Laura Wissink en dat bracht Suka van Gurp naar de plaat. De Curaçaose, die al de absolute uitblinkster was, sloeg de bal hard naar de tweede honkvrouw, die de bal niet goed kon verwerken. Op deze veldfout liep Anneveld het winnende punt over de thuisplaat.

Met twee overwinningen uit vijf wedstrijden staat Team Kingdom of the Netherlands nu op de vijfde plaats. Om nog minimaal één plek te stijgen zal er nu twee keer gewonnen moeten worden in de resterende wedstrijden in de poulefase. Morgen om 05.30u Nederlandse tijd is Mexico de eerste tegenstander. De Mexicanen staan op twee overwinningen en twee nederlagen. Op woensdag is Zuid-Afrika, dat nog niet wist te winnen, de laatste tegenstander.

        1 2 3 4 5 6 7 R H E
CHINESE TAIPEI 1 3 0 0 0 1 0 5 8 2
NEDERLAND   0 0 4 0 0 1 1 6 12 1

Pitchers Chinese Taipei
Chia-Chen Tsai (2): 2-0-2-0
An-Ju Chiu (1): 0-0-3-1
Su-Hua Lin (3 2/3): 2-2-7-1

Pitchers Nederland
Eva Voortman (1): 1-5-2-0
Rebecca Soumeru (6): 0-1-6-1

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal