De honkballers van Pioniers wonnen driemaal op rij van Silicon Storks.

HB Hoofdklasse

Strijd om vierde plaats blijft spannend

Strijd om vierde plaats blijft spannend

De honkballers van Pioniers wonnen driemaal op rij van Silicon Storks.

De honkballers van Pioniers wonnen driemaal op rij van Silicon Storks.
Foto: © Robert Bos

Met nog twee speelronden te gaan, zijn L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus al zeker van de play-offs en heeft HCAW uit de laatste zes wedstrijden nog twee overwinningen nodig om de derde plaats te claimen. De strijd om de vierde plaats blijft echter ontzettend spanend. De Glaskoning Twins en Hoofddorp Pioniers deden in die strijd deze week goede zaken.

DSS – De Glaskoning Twins

Met drie punten voorsprong op De Glaskoning Twins en twee thuiswedstrijden in het verschiet leek DSS deze week een goede kans te hebben om een definitief gat te slaan met de Oosterhoutse concurrenten waarmee zij de laatste jaren al meerdere spannende duels uitvochten. Eerst in de top van de Overgangsklasse, toen in de bodem van de Hoofdklasse en nu in de strijd om de play-offs. Op donderdagavond leken beide teams op de eerste spannende eindfase af te stevenen, maar bij een 3-2 voorsprong kreeg de bullpen van DSS het erg lastig. In de achtste en negende inning kon Twins daardoor acht runs scoren en zo wonnen zij uiteindelijk met 10-4.

Op zaterdag nam De Glaskoning Twins in eigen huis een vroege voorsprong, maar DSS trok de stand in de zevende inning gelijk. Met een 2-2 stand werden er in de rest van de wedstrijd (12 innings) nog maar vier honkslagen geslagen. DSS-rookie Scott Prins kwam in de zesde inning op de heuvel en gooide zeven shutout innings en kreeg slechts twee honkslagen tegen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op zondag gooide starter Misja Harcksen zijn ploeg naar een 8-4 overwinning en daarmee voorlopig de vierde plaats in de Hoofdklasse. Door dit resultaat is De Glaskoning Twins nu namelijk DSS in het klassement gepasseerd en staat de ploeg één punt voor op de Haarlemmers.

Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks

Hoofddorp Pioniers heeft zich via een ijzersterke reeks wedstrijden teruggevochten in de strijd om de vierde plaats. Na drie overwinningen op rij tegen Quick Amersfoort werd ook Storks in de eerste twee wedstrijden redelijk eenvoudig aan de kant gezet (6-0 en 1-3). De derde wedstrijd kende een knotsgekke slotfase. Na zes innings stond Hoofddorp op een 3-2 voorsprong, maar in de zevende inning scoorden de Hagenezen zeven runs op vijf honkslagen. Storks leek zo met een 9-3 voorsprong op weg naar een overwinning, maar Hoofddorp knokte zich terug in de wedstrijd en bij een 9-7 stand sloeg Duco Nuijten met een two-run double de gelijkmaker over de thuisplaat. Bodhi de Vreede zorgde vervolgens voor de voorsprong door nog eens twee punten binnen te slaan.

Storks kwam in de achtste inning nog iets dichterbij, maar Tim Nekoui pakte in zijn hoofdklassedebuut zijn eerste save. Pioniers staat nu op de zesde plaats op slechts twee punten achter de nummer vier Twins.

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

Quick Amersfoort kwam vorige week tegen Hoofddorp Pioniers slecht uit de startblokken na de zomerstop en kreeg deze weekd e koploper Curaçao Neptunus voor de kiezen. Op donderdag bleef Quick redelijk in de buurt van de Rotterdammers, maar Diegomar Markwell had aan vier runs voldoende steun. Hij gooide zeven shutout innings en pakte zo zijn tiende overwinning van het seizoen en voert daarmee de hoofdklasse aan. Zaterdag scoorde Neptunus veertien runs in acht innings, mede dankzij een homerun van Quentin de Cuba en twee doubles van Dudley Leonora, en wonnen de Rotterdammers via de mercy rule.

In de derde wedstrijd kwam de slagploeg van Neptunus iets trager op gang, maar gelegenheidsstarter Brandon Schoemaker en relievers Berry van Driel en Loek van Mil gooiden een gecombineerde one-hitter op weg naar een 5-0 overwinning en een sweep.

HCAW – L&D Amsterdam

Achtervolger L&D Amsterdam hoopt nog altijd de eerste plaats, die recht geeft op de Europa Cup in 2019, te bemachtigen. Op donderdagavond weerhielden Robin Schel en Rob Cordemans de Bussumers van scoren en versloeg Amsterdam HCAW in Bussum met 4-0, mede dankzij een solo homerun van Kenny Berkenbosch. In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Kaj Timmermans scoorde zeven innings waarin hij slechts één punt tegen kreeg, terwijl zijn slagploeg vier runs scoorde op het werpen van Kevin Heijstek. Dennis Burgersdijk gooide twee sterke innings voor de save.

Op zondag kwam Amsterdam al vroeg op een ruime voorsprong. Na RBI-hits van Berkenbosch, Daal en Clarijs was het na twee innings al 4-0 en die voorsprong zou later in de wedstrijd nog uitgebreid worden. Starter Kyle Ward en relievers Nick Veltkamp, Daan Hendrix en Jim Ploeger kwamen nauwelijks in de problemen en de Amsterdammers blijven in het spoor van Neptunus in de strijd om de eerste plaats dankzij de 7-0 overwinning.

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse