Softbal

Koninkrijksteam houdt zicht op tweede ronde, wedstrijd uitgesteld

Koninkrijksteam houdt zicht op tweede ronde, wedstrijd uitgesteld

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands hebben plaatsing voor de volgende ronde weer in eigen hand!
(Foto: Fred Versluis)

Vandaag stond de laatste wedstrijd uit de groepsfase op het WK Softbal op het programma voor Team Kingdom of the Netherlands. Daarmee ook plaatsing voor de tweede ronde en het behoud van de A-Status. Daarvoor moesten twee dingen gebeuren: Mexico moest van Chinese Taipei winnen en Oranje moest Zuid-Afrika verslaan.

Het beloofde een spannende dag te worden, want Oranje had plaatsing voor de tweede ronde niet meer in eigen hand na de nederlaag tegen Mexico op dinsdagochtend. Vanwege de regen werd de startte van de wedstrijd van het Koninkrijksteam niet op tijd. De regenval was zo heftig dat het team terug moest keren naar het hotel, waar het de wedstrijd van Mexico tegen Chinese Taipei op televisie kon bekijken.

Het werd een spannende wedstrijd waarin Mexico vroeg de leiding nam. Werpster Dallas Escobedo, gisteren nog de grote plaaggeest van Oranje, werd nu hun grootste vriendin. De Mexicaanse werpster hield Chinese Taipei net genoeg tegen voor de 4-3 overwinning. Hierdoor heeft het Koninkrijksteam nu genoeg aan een overwinning op Zuid-Afrika voor plaatsing voor de tweede ronde.

Deze wedstrijd zal vanwege de regen niet vandaag gespeeld worden. Pas morgenochtend wordt bekendgemaakt hoe het programma er nu uit komt te zien. Zodra er meer info is, lees je het hier!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal