Het Nederlands team verbleef afgelopen weekeinde voor een tweedaags trainingskamp in Alkmaar.

Honkbal

Nederland rondt eerste deel WK-voorbereiding af

Nederland rondt eerste deel WK-voorbereiding af

Het Nederlands team verbleef afgelopen weekeinde voor een tweedaags trainingskamp in Alkmaar.

Het Nederlands team verbleef afgelopen weekeinde voor een tweedaags trainingskamp in Alkmaar.

Het Nederlands damesteam heeft het eerste deel van haar voorbereiding op het wereldkampioenschap van later deze maand vanavond afgerond. In Rotterdam werd de laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem gespeeld. Volgende week reist de ploeg van manager Elvin Englentina af naar Melbourne (Florida) voor een laatste trainingskamp.

De afgelopen maanden speelde het Nederlands team een serie van zo’n veertien oefenwedstrijden tegen Nederlandse heren clubteams. Dat begon in mei met een oefenwedstrijd tegen DSS. Hierna volgden onder meer nog wedstrijden tegen HCAW, RCH en Hoofddorp Pioniers. Tussendoor werden centrale trainingen gehouden bij clubs als Amsterdam Pirates, Houten Dragons, Thamen en DSS.

Afgelopen weekeinde sloeg Oranje haar kamp op bij Alcmaria Victrix. Tijdens het tweedaagse trainingskamp in Alkmaar werd zaterdag in de ochtend gespeeld tegen een combinatieteam van spelers van Double Stars Heiloo en Alcamria Victrix. Later op de dag volgde een tweede oefenwedstrijd tegen Rooswijk. In de wedstrijden speelden de pitchers uit de nationale ploeg mee met de tegenstanders. Bovendien oefende het Nederlands team met het spelen van een tie-break. De tweede dag van het trainingskamp stond in het teken van teambuilding en een voorlichting van de Dopingautoriteit.

Emotie

Met de laatste oefenwedstrijd in het Neptunus Familiestadion tegen Neptunus 4 is de voorbereiding in Nederland afgesloten. Manager Elvin Englentina kijkt tevreden terug op wat er in de afgelopen periode is bereikt. “Het team draait lekker en de drive die bij het WK hoort, begint zich te openbaren”, aldus Englentina. “Sport is emotie en ook tijdens het trainingsweekeinde in Alkmaar zijn er veel momenten geweest waarin de emotie zich kon uiten met het doel daar sterker uit te komen.”

De nationale ploeg reist donderdag 16 augustus af naar de Verenigde Staten. Woensdag 22 augustus start Nederland aan haar vijfde wereldkampioenschap. Om 00.00 uur in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 augustus speelt Oranje op het USSSA Space Coast Complex in Viera haar eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea. Voordat het WK van start gaat, houdt de nationale ploeg op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus eerst nog een mini trainingskamp in Melbourne (Florida). De selectie krijgt in die dagen de kans om te wennen aan onder meer het tijdsverschil en het klimaat. Englentina: “Vol goede moed reizen wij af naar Florida. Wij zijn er klaar voor.”

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal