Softbal

Koninkrijksteam plaatst zich voor tweede ronde

Koninkrijksteam plaatst zich voor tweede ronde

Maxime van Dalen sloeg haar tweede homerun van het toernooi in de 11-1 overwinning op Zuid-Afrika
(Foto: WBSC)

Team Kingdom of the Netherlands heeft zich op donderdagochtend via een 11-1 zege op Zuid-Afrika geplaatst voor de tweede ronde van het WK Softbal. De wedstrijd werd vanwege hevige regenval een dag later gespeeld dan origineel gepland. Doordat Mexico op woensdag Chinese Taipei versloeg, wist Oranje dat het bij winst geplaatst zou zijn voor de volgende ronde.

Met die gedachte in het achterhoofd ging het Koninkrijksteam voortvarend van start. In het tiende onderlinge duel met Zuid-Afrika (Oranje won alle negen voorgaande duels) scoorde Oranje namelijk al twee runs in de eerste inning. Britt Vonk bereikte als openingsslagvrouw het eerste honk via een stootslaghonkslag. Toen zij even later vanaf het tweede honk probeerde het derde honk te stelen, zeilde de aangooi van de catcher over het derde honk het linksveld in, waardoor Vonk het eerste punt kon scoren.

De voorsprong werd in de eerste inning al verdubbeld via een honkslag van Virginie Anneveld, waarmee zij teamgenote Jessie van Aalst over de thuisplaat sloeg. Ginger de Weert, die voor het eerst tijdens dit WK uitkwam als startend werpster, had de Zuid-Afrikaanse slagploeg volledig onder controle en kon vanuit de dugout telkens toezien hoe Oranje verder en verder uitliep.

Homeruns

Mede dankzij homeruns van Britt Vonk (haar derde van het toernooi) en Maxime van Dalen (haar tweede van het toernooi) liep de voorsprong op naar 11-0. Zuid-Afrika scoorde in de vijfde inning op het werpen van reliever Marjolein Merkx nog een punt en daarmee werd via de mercy rule na vijf innings de eindstand bepaald op 11-1.

Met deze ruime overwinning plaatst Oranje zich dus als nummer vier uit Groep A voor de tweede ronde, waarin op vrijdag om 5.30u Nederlandse tijd Canada de tegenstander is. Canada eindigde op de derde plaats in Groep B met vijf overwinningen en twee nederlagen. Mocht Oranje Canada verslaan dan volgt een duel tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Japan en Puerto Rico.

       1 2 3 4 5 R H E
NEDERLAND   2 0 2 3 4 11 12 1
ZUID-AFRIKA  0 0 0 0 1 1 4 2

Pitchers Nederland
Ginger de Weert (4): 5-0-2-1
Marjolein Merkx (1): 1-0-2-0

Pitchers Zuid-Afrika
Madelein Bester (2 1/3): 0-0-4-2
Nushka de Beer (1 1/3): 0-1-7-0
Marianke van der Merwe (1): 0-0-1-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal