Honkbal

Koninkrijksteam U15 verliest openingsduel WK nipt van Cuba

Koninkrijksteam U15 verliest openingsduel WK nipt van Cuba

In Panama is Team Kingdom of the Netherlands U15 op vrijdag begonnen aan het Wereldkampioenschap. In het eerste duel kreeg de ploeg van manager Michael Duursma direct honkbalgrootmacht Cuba voor de kiezen als tegenstander. In een goede wedstrijd bleef Oranje dichtbij de Cubanen, maar de Cubanen trokken met 4-1 aan het langste eind.

In het Estadio Rico Cedeño in Chitré nam Cuba al direct in de eerste inning een 2-0 voorsprong. Startend werper voor Oranje was Curaçaoënaar Arlison Rodriguez en hoewel hij in zijn twee innings vier Cubanen met drie slag aan de kant zette, kon hij niet voorkomen dat zij op vier honkslagen en twee vrije lopen twee runs scoorden. Zijn vervanger Dorian Lippens(Rabbits) moest vervolgens toestaan dat Cuba via runs in de derde en de vierde inning de voorsprong kon verdubbelen.

Hoopvol

In de vijfde inning deed de slagploeg van Oranje iets terug. Sebastiaan van der Horst kwam als openingsslagman op het honk via een geraakt werper. Karim Ayubi sloeg vervolgens een honkslag en met één uit gooide de Cubaanse werper twee keer achter elkaar vier wijd op Jurrangelo Cijntje en Donovan Antonia (RBI) waardoor het Koninkrijksteam haar eerste run van dit WK kon scoren. Gedionne Marlin en Darnel Collins sneuvelden vervolgens met drie slag en zo kwamen de Cubanen zonder verdere schade uit de inning.

In de zesde inning leek Cuba de voorsprong uit te kunnen breiden, maar de derde werper van de wedstrijd voor het Koninkrijksteam, Yizreel Burnet, wist zich via een grondbal naar het tweede honk uit een bases loaded situatie te werken. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer te dreigen. Cuba won de eerste wedstrijd met 4-1. Een resultaat dat de coaching staf absoluut hoopvol zal stemmen met het oog op de resterende wedstrijden. Op zaterdag staat om 17.00u de tweede wedstrijd van het WK op het programma. Dan is Japan de tegenstander en die wedstrijd is live te bekijken via deze link.

       1 2 3 4 5 6 7 R H E
NEDERLAND   0 0 0 0 1 0 0 1 5 2
CUBA     2 0 1 1 0 0 X 4 8 0

Pitchers Nederland
Arlison Rodriguez (2): 4-2-4-1
Dorian Lippens (1 2/3): 0-2-1-1
Yizreel Burnet (2 1/3): 2-2-3-0

Pitchers Cuba
Brander Guevara Valdes (5): 7-4-3-0
Kevin Rosales Hernandez (2): 2-0-1-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal