Honkbal

Japan pas in de laatste innings langs Oranje U15

Japan pas in de laatste innings langs Oranje U15

Japan bleek op zaterdag een maatje te groot te zijn voor Team Kingdom of the Netherlands U15
(Foto: Meta Oukes)

Lange tijd leek het er op zaterdag op dat Team Kingdom of the Netherlands U15 in haar tweede wedstrijd van het WK in Panama op weg was naar een gigantische stunt tegen Japan. Oranje nam een vroege voorsprong en wist die voorsprong tot in de 5e inning vast te houden, maar uiteindelijk sloeg de slagploeg van de Japanners in haar laatste drie slagbeurten hard toe op weg naar een 11-1 overwinning.

De ploeg van manager Michael Duursma kwam in de eerste inning op voorsprong toen Gedionne Marlin zijn teamgenoot Raydley Legito (honkslag) over de thuisplaat sloeg. Raydley, de zoon van recordinternational van het Koninkrijksteam Railey Legito, scoorde hiermee het eerste en enige punt van de wedstrijd voor Oranje, dat het erg zwaar had met de pitches van Japanse werpers Hinoue, Suzuki en Takenaka.

Ommekeer

Dit ene punt leek erg lang genoeg te zijn voor een sensationele overwinning op Japan en dat kwam voornamelijk door de fantastische wedstrijd van startend werper Rick Rizvic (Rabbits). Rizvic gooide vier no-hit innings waarin hij slechts drie honklopers toestond via vrije lopen. In de vijfde inning werd Rizvic vervangen, maar op de relievers kregen de Japanse slagmannen wel vat. In de vijfde inning nam Japan een 3-1 voorsprong en dat verbrak het Nederlandse verzet. Via zes runs in de zesde inning en twee in de zevende liep Japan uiteindelijk uit naar een 11-1 overwinning.

Het Koninkrijksteam heeft nu de twee zwaarste tegenstanders uit de groep al gehad en heeft vandaag kans zich te revancheren op de twee nederlagen. Om 17.00u Nederlandse tijd is vandaag Zuid-Afrika de tegenstander. De Zuid-Afrikanen verloren hun eerste twee wedstrijden van Australië en de Dominicaanse Republiek.

       1 2 3 4 5 6 7 R H E
JAPAN     0 0 0 0 3 6 2 11 10 1
NEDERLAND   1 0 0 0 0 0 0 1 3 2

Pitchers Japan
Sota Hinoue (4 2/3): 7-1-3-0
Yuito Suzuki (1 1/3): 3-0-0-1
Hayato Takenaka (1): 1-1-0-0

Pitchers Nederland
Rick Rizvic (4): 0-3-0-0
Ingmar Hutzezon (1/3): 0-1-1-1
Marten Blijleven (2/3): 0-1-4-1
Kaien Oukes (2): 0-2-5-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal