Honkbal

Monsterzege voor Koninkrijksteam U15

Monsterzege voor Koninkrijksteam U15

De eerste overwinning is binnen voor Team Kingdom of the Netherlands U15. Zuid-Afrika werd met grote cijfers verslagen
(Foto: WBSC)

Team Kingdom of the Netherlands heeft haar eerste overwinning van het WK U15 in Panama te pakken. Na nederlagen tegen honkbaltitanen Cuba en Japan was vanmiddag Zuid-Afrika de tegenstander. De Zuid-Afrikanen werden in vijf innings via de mercy rule met 18-2 verslagen.

Na een wat moeizaam begin, waarin Zuid-Afrika in de eerste inning een 2-0 voorsprong nam, stelde Oranje snel orde op zaken. Met twee uit en de honken vol bracht Jurrangelo Cijntje zijn ploeg in de tweede inning met een honkslag op gelijke hoogte met de Zuid-Afrikanen. Vrije lopen voor Donovan Antonia en Gedionne Marlin zorgden zelfs voor de eerste voorsprong van de dag.

Slagkracht

Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Werpers Arjen Nijkamp, Dorian Lippens, Marten Blijleven en Ingemar Hutzezon gooiden in vijf innings samen vijf keer drie slag en stonden slechts vier honkslagen toe. De slagploeg werkte ondertussen keihard om de voorsprong uit te breiden en dat lukte. In de derde slagbeurt werden wederom drie runs gescoord. Luca Pastor opende de inning met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op de tweehonkslag van Karim Ayubi. Na een geslaagde squeeze van Raydley Legito en een RBI-single van Cijntje was de stand 6-2.

In de vijfde inning zorgde Donovan Antonia voor het hoogtepunt van de wedstrijd toen hij de bal in het rechtsveld over het hek sloeg. Mede dankzij deze homerun en doubles van Darnel Collins en Jurrangelo Cijntje liep Oranje in de vierde en vijfde inning uit naar 18-2. Cijntje (3-5, 3 RBI), Donovan Antonia (2-3, 2 RBI), Gedionne Marlin (2-4, 1 RBI), Darnel Collins (2-4, 1 RBI), Luca Pastor (2-4, 4 runs), Jesse Velders (2-3, 4 RBI) en Karim Ayubi (2-3, 2 RBI) sloegen allen meerdere honkslagen en ook Raydley Legito en pinch-hitter Emilson Haswell sloegen een honkslag. Dit vertoon van offensieve kracht leverde Oranje de eerste overwinning en de vierde plaats in de groep op.

Om zich te plaatsen voor de winnaarsronde zal de derde plaats bereikt moeten worden. Daarvoor zal morgen allereerst gewonnen moeten worden van Australië. Deze wedstrijd wordt morgen om 17.00u Nederlandse tijd gespeeld. Op dinsdag staat om 21.00u vervolgens het cruciale duel met de Dominicaanse Republiek op het programma.

       1 2 3 4 5 R H E
NEDERLAND   0 3 3 4 8 18 17 0
ZUID-AFRIKA  2 0 0 0 0 2 4 5

Pitchers Nederland
Arjen Nijkamp (2): 3-4-3-0
Dorian Lippens (1 2/3): 2-2-1-0
Marten Blijleven (1): 1-0-0-0
Ingmar Hutzezon (1/3): 0-1-0-0

Pitchers Zuid-Afrika
Moegamat Adams (2 1/3): 4-4-5-2
Abdurrazzaaq Levendal (1/3): 0-1-2-0
Nathan Grobler (2): 0-2-10-3

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal