Honkbal

Ook Australië met ruime cijfers verslagen

Ook Australië met ruime cijfers verslagen

Er was wederom veel reden tot lachen voor Oranje U15 tijdens de 22-7 overwinning op Australië.
(Foto: WBSC)

Met de eerste overwinning op zak stond Team Kingdom of the Netherlands U15 gisteren tegenover Australie. Om zicht te houden op de derde plaats achter Japan en Cuba, moest er gewonnen worden. Deze opdracht van manager Michael Duursma werd door de spelers goed in de oren geknoopt en net als tegen Zuid-Afrika een dag eerder, werd er met ruime cijfers gewonnen: 22-7.

In de eerste inning nam Australië nog brutaal de voorsprong, maar de slagploeg liet al snel zien de vorm van zondag nog te hebben. Via twee runs in zowel de tweede als de derde slagbeurt werd een comfortabele 4-1 voorsprong genomen. In de vierde inning liep Oranje definitief weg. De werpers van Australie hadden veel moeite met hun controle en goed getimede doubles van Donovan Antonia en Gedionne Marlin openden de weg naar een 8-run inning.

Wederom een monsterzege

Ook na deze productieve vierde slagbeurt bleven de spelers van het Koninkrijksteam agressief in het slagperk. Uiteindelijk zouden acht van de negen basisspelers minimaal één honkslag slaan en kwamen liefst vijf slagmensen zelfs tot twee of meer honkslagen. Via vier runs in de vijfde en zes runs in de zesde inning stond de teller uiteindelijk op 22 runs. Ondertussen scoorde Australie op het werpen van Yizreel Burnet en Rick Rizvic ook zeven runs (waarvan vier verdiend). Omdat Gideonne Marlin, aan slag goed voor twee honkslagen en twee RBI, in zijn 1.1 inning op de heuvel de nul wist te houden, was na zes innings via de mercy rule de 22-7 eindstand bereikt.

Dankzij de tweede ruime overwinning staat Oranje na vier wedstrijden op twee wins en twee losses en bezet het daarmee de gedeelde derde plaats met de Dominicaanse Republiek. In het onderlinge duel kan Oranje zich vanavond plaatsen voor de ‘Super Round’. Deze wedstrijd begint om 21.00u Nederlandse tijd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal