Honkbal

Dominicaanse Republiek te sterk voor Koninkrijksteam U15

Dominicaanse Republiek te sterk voor Koninkrijksteam U15

Tegen de Dominicaanse leeftijdsgenoten kwam de Koninkrijkse slagploeg niet verder dan vijf hits (Foto: WBSC)

In de vijfde wedstrijd van het Wereldkampioenschap Honkbal onder 15 jaar speelde Team Kingdom of the Netherlands tegen de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse werper Cristofer Gomez Cruz was dominant op de heuvel en kreeg maar vijf hits en twee runs tegen. In tegenstelling tot de Koninkrijkse pitchers, die moeite hadden met de slagploeg van de Caribische leeftijdsgenoten en kregen gezamenlijk vijftien hits en elf runs tegen. Beste slagman voor Team Kingdom was Jurrangelo Cijntje met twee hits, waaronder een driehonkslag. 

In de eerste slagbeurt van de wedstrijd liepen de Dominicanen direct uit tot een 4-0 voorsprong, mede door een homerun van Oscar Alejandro Aude Castillo. In de gelijkmakende inning scoorde Team Kingdom nog wel een run door Cijntje, die eerst middels een driehonkslag op het derde honk was gekomen en daarna door Donovan Antonia binnen werd geslagen. De rest van de wedstrijd werd vakkundig onder controle gehouden door de Dominicaanse werper Cristofer Gomez Cruz. In de vijf volledige innings die hij gooide kreeg hij maar vijf hits tegen.

Vervolg

In de tweede ronde worden twee nieuwe poules gevormd. De top drie van beide poules gaan strijden voor plaats 1 tot en met 6 en de onderste drie van beide poules gaan spelen voor plaats 7 tot en met 12. Er moeten nog twee wedstrijden uit poule A worden uitgespeeld, maar zoals het er nu naar uitziet zal het Koninkrijksteam een poule gaan vormen met Australië, Zuid-Afrika (poule B), Brazilië, China en Duitsland (poule A).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal