Pitcher Diegomar Markwell nam tegen L&D Amsterdam een no-hitter mee de zevende inning in.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus wint reguliere competitie

Curaçao Neptunus wint reguliere competitie

Pitcher Diegomar Markwell nam tegen L&D Amsterdam een no-hitter mee de zevende inning in.

Pitcher Diegomar Markwell nam tegen L&D Amsterdam een no-hitter mee de zevende inning in.
Foto: © Rob Jelsma

Met een 2-1 overwinning op concurrent L&D Amsterdam heeft Curaçao Neptunus zich donderdagavond voor de 22e keer in de clubhistorie verzekerd van de eerste plaats in de reguliere competitie. Die eindklassering geeft bovendien recht op het eerste startbewijs voor de European Champions Cup van 2019, waardoor de Rotterdamse kampioen volgend jaar zijn titel kan verdedigen. Morgen wordt de reguliere competitie van de hoofdklasse afgesloten.

In het eigen Neptunus Familiestadion moest Curaçao Neptunus donderdagavond wachten tot de negende inning voordat de laatste benodigde overwinning binnen kon worden gehaald. Shaldimar Daantji (vier wijd) profiteerde bij een 1-1 gelijke stand van een veldfout, waardoor hij vanaf het tweede honk het winnende punt kon scoren. Winnend pitcher Diegomar Markwell (3-2-1-1) nam voor de Rotterdamse ploeg een no-hitter mee de zevende inning in. Pas in de vijfde inning stond hij na vier wijd voor Rodney Daal de eerste tegenstander toe op de honken. Het bleef de enige Amsterdamse honkloper tot de zevende inning. In die zevende inning brak diezelfde Daal met een tweehonkslag de no-hitter op.

De 2-1 overwinning voor Curaçao Neptunus was de 35e zege voor de regerend kampioen van dit seizoen. Daarmee vergrootte Neptunus het verschil met nummer twee L&D Amsterdam tot vijf punten en is de Rotterdamse ploeg niet meer in te halen. Het is voor de 22e keer in de clubhistorie en de eerste keer sinds 2016 dat Curaçao Neptunus winnaar is geworden van de reguliere competitie. Vorig jaar ging die eer nog naar L&D Amsterdam.

European Champions Cup

Met de eerste plaats in de reguliere competitie heeft Curaçao Neptunus zich als eerste Nederlandse club verzekerd van deelname aan de European Champions Cup van 2019. De winnaar van de landstitel wordt de tweede Nederlandse club aan dit toernooi. Als Curaçao Neptunus zich ook voor de best-of-seven van de Holland Series plaatst, verzekert de andere finalist zich in ieder geval ook van deelname aan het Europese clubtoernooi. In juni van dit jaar prolongeerde Neptunus in eigen huis de Europese clubtitel.

De reguliere competitie wordt dit weekeinde afgesloten. Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en nummer drie HCAW hebben zich inmiddels verzekerd van een plaats in de Kampioenspoule. DSS en De Glaskoning Twins strijden om het vierde en laatste toegangsbewijs voor de Kampioenspoule. DSS heeft daarvoor, met twee punten voorsprong en twee wedstrijden tegen hekkensluiter Silicon Storks, de beste papieren. Donderdag 23 augustus vervolgen de acht teams uit de hoofdklasse de competitie. De beste vier teams spelen in de kampioenspoule verder om twee plaatsen in de Holland Series. De nummers vijf tot en met acht strijden in de Degradatiepoule om lijfsbehoud in de hoofdklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse