Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.

Honkbal

Sherten Apostel naar Texas Rangers

Sherten Apostel naar Texas Rangers

Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.

Sherten Apostel tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018.
Foto: © WBSC

Binnenvelder Sherten Apostel is verhuisd naar Texas Rangers. De negentienjarige Curaçaose speler uit het U18 Koninkrijksteam kwam de afgelopen drie seizoenen in de Rookie League uit voor de organisatie van Pittsburgh Pirates. Zijn nieuwe club heeft hem vooralsnog als reservespeler toegevoegd aan het roster van het Class A-team Spokane Indians.

Apostel reisde vorig jaar met het Nederlands Koninkrijksteam af naar Thunder Bay (Canada) voor deelname aan het U18 wereldkampioenschap. Met de nationale ploeg eindigde Apostel op een achtste plaats. Hij leidde zijn ploeg in aantal tweehonkslagen (4). Apostel kwam tot een slaggemiddelde van .304 met drie gescoorde en drie binnengeslagen punten.

Twee maanden geleden werd derde honkman Apostel, na twee seizoenen in de Dominicaanse competitie, door Pittsburgh Pirates gepromoveerd naar het Rookie League-team Bristol Pirates. In de Appalachian League kwam de speler van Curaçao in 41 wedstrijden tot 36 honkslagen (.259), waaronder zeven homeruns. Hij sloeg 26 punten over de thuisplaat en scoorde 28 runs.

Overeenkomst

Hij vervolgt zijn seizoen nu bij de organisatie van Texas Rangers. De verhuizing van Apostel maakt deel uit van een overeenkomst tussen Pittsburgh Pirates en Texas Rangers. Die overeenkomst werd al eind juli afgesloten toen de club uit Pittsburgh Major League-reliever Keone Kela ontving in ruil voor Minor League-pitcher Taylor Hearn en een nog nader te bepalen speler. Die speler is Apostel geworden.

In de organisatie van Pittsburgh Pirates speelde Sherten Apostel samen met zijn één jaar jongere broer Shendrik Apostel. Als eerste honkman maakte Shendrik Apostel twee maanden geleden zijn profdebuut in de Dominicaanse zomercompetitie. Na 39 wedstrijden heeft hij een slaggemiddelde van .248 met vijf homeruns.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal