Dwayne Kemp sloeg in de reguliere competitie 68 honkslagen.

HB Hoofdklasse

Kemp beste slagman, Kennelly Homerun King

Kemp beste slagman, Kennelly Homerun King

Dwayne Kemp sloeg in de reguliere competitie 68 honkslagen.

Dwayne Kemp sloeg in de reguliere competitie 68 honkslagen.
Foto: © Rob Jelsma

Voor het vierde jaar op rij is een speler van Curaçao Neptunus de beste slagman van de hoofdklasse geworden. Dwayne Kemp hield in het laatste speelweekeinde van de reguliere competitie zijn koppositie in het slagklassement vast. De Australische honkballer Sam Kennelly is met zes homeruns de Homerun King van de reguliere competitie in de hoofdklasse geworden.

Dwayne Kemp is vandaag de opvolger geworden van Benjamin Dille, die vorig jaar de reguliere competitie afsloot met een gemiddelde van maar liefst .448. Dille kwam toen tot 52 hits. Dwayne Kemp sloeg er dit seizoen al 68. Dat aantal is het hoogste sinds de 71 honkslagen van Dashenko Ricardo in 2015. De 68 honkslagen zijn wel een persoonlijk record voor Kemp. Dat record stond tot dit seizoen op 62, het aantal honkslagen dat hij in 2011 in dienst van het Rotterdamse Neptunus had geslagen. In zijn laatste wedstrijd verhoogde Kemp vandaag met drie hits in zes slagbeurten zijn slaggemiddelde van .404 naar .407.

Sam Kennelly kwam voor De Glaskoning Twins tot zes homeruns.

Sam Kennelly kwam voor De Glaskoning Twins tot zes homeruns.
Foto: © Robert Bos

Met zijn slaggemiddelde van .407 bleef Kemp in het laatste weekeinde zijn concurrenten Tijmen Takke (.381) en Roelie Henrique (.352) voor. Daarmee ontvangt de speler van Curaçao Neptunus voor de tweede keer in zijn carrière een individuele onderscheiding voor een prestatie in de reguliere competitie. Eerder kreeg hij in 2011 al een award voor de meeste gestolen honken.

Gestolen honken

Ook dit jaar was Kemp op weg naar de meeste gestolen honken. Hij ging op de slotdag met negentien gestolen honken aan de leiding samen met Jarreau Martina (De Glaskoning Twins) en Denzel Richardson (DSS). Alle drie wisten in hun laatste wedstrijd nog een twintigste honk te stelen. Maar gelijktijdig wist Roelie Henrique (HCAW) in de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers zelfs drie honken te stelen. Daarmee verhoogde hij zijn aantal van achttien naar 21 (in 26 pogingen) en haalde hij de drie koplopers in. Na 2013, 2014 en 2016 heeft Henrique voor de vierde keer de meeste honken gestolen.

Ook de strijd om de titel van Homerun King werd op de slotdag van de reguliere competitie beslist. Denzel Richardson (DSS) sloeg in achtste inning van de wedstrijd tegen Silicon Storks met een homerun de enige twee punten van het duel over de thuisplaat. Het was zijn zesde homerun van het seizoen, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Sam Kennelly (De Glaskoning Twins). De voormalige Australische profhonkballer van de Oosterhoutse club kreeg in zijn laatste slagbeurt uit de reguliere competitie opzettelijk vier wijd, waardoor hij eindigde met 165 tellende slagbeurten tegenover 166 slagbeurten voor Richardson. Daarmee mag de 22-jarige Kennelly zich kronen tot Homerun King.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse