EC dames 2018

Olympia Haarlem begint sterk aan Premiere Cup in Italië

Olympia Haarlem begint sterk aan Premiere Cup in Italië

Virginnie Anneveld aan slag voor Olympia Haarlem tijdens de Premiere Cup in Forli (Foto: Olympia Haarlem)

Olympia Haarlem heeft de eerste drie van de vier wedstrijden van de Premiere Cup winnend afgesloten. Alleen van Bussolengo werd nipt met 5-6 verloren. Met nog vier wedstrijden te gaan staat Olympia Haarlem nu derde in de stand. De beste vier plaatsen zich voor de halve finale en met nog vier wedstrijden te gaan heeft Olympia Haarlem in het begin van het toernooi direct goede zaken gedaan.

Goede start
In de vroege maandagmorgen startte de formatie van Stanley Doney tegen het Russische Carrousel en wonnen deze uiteindelijk eenvoudig met 12-3. Ondanks dat Olympia goed van start ging kreeg het in de derde inning drie runs tegen en brachten de Russinnen de achterstand terug tot 4-3. In de vijfde slagbeurt sloegen de Haarlemmers echter toe met zeven runs en trokken de wedstrijd met een 12-3 mercy-rule naar zich toe. De tweede wedstrijd van de dag was tegen het Franse Les Comanches. Deze wedstrijd werd redelijk gedomineerd door de pitcher in Haarlemse dienst Michelle Floyd, die 13 keer drie slag gooide. Ook de derde wedstrijd op de tweede speeldag tegen het Zwitserse Therwil Flyers werd in vijf innings gewonnen met 9-0.

Programma
Vandaag speelt Olympia Haarlem twee wedstrijden. Om 13:00 tegen het Belgische Hoboken Pioneers en om 20:00 tegen het (nog) ongeslagen Forli. Donderdag is Zraloci Ledenice uit Tjsechië de tegenstander om 17:30 en op vrijdag om 10:00 spelen ze tegen Mannheim Tornados uit Duitsland. Indien ze bij de eerste vier eindigen vrijdagmiddag worden in de avond de halve finales gespeeld.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2018