EC dames 2018

Sparks Haarlem ongeslagen en Euro Stars onderaan in Europa Cup Winners Cup

Sparks Haarlem ongeslagen en Euro Stars onderaan in Europa Cup Winners Cup

Een spannende Nederlandse onderlinge confrontatie tussen Sparks Haarlem en Euro Stars tijdens de European Cup Winners Cup (Foto: Johan Korpel)

Sparks Haarlem gaat ongeslagen aan kop in poule A van de Europa Cup Winners Cup. Host Euro Stars heeft de eerste drie wedstrijden verloren en staat op dit moment onderaan in poule A. De onderlinge confrontatie tussen Euro Stars en Sparks Haarlem resulteerde in een bloedstollende wedstrijd die nipt werd gewonnen door de Haarlemse formatie. Ondanks een 3-0 voorsprong voor Euro Stars trok Sparks Haarlem in de laatste vier innings de wedstrijd toch naar zich toe en won 4-3.

De nummer twee van 2017 begon sterk en won de eerste drie wedstrijden met mercy-rule: 8-1 tegen Wesseling Vermins (Dui), 12-0 tegen London Angels (GBR) en 13-1 tegen Joudrs Praha (Tsj). In vijftien innings kreeg de Haarlemse verdediging maar twee runs tegen. Daarentegen had Euro Stars het iets lastiger. In de eerste wedstrijd tegen Joudrs Praha ging het gelijk op. Beide teams sloegen maar vijf hits, echter kon Joudrs Praha in de eerste inning profiteren van een tweetal errors en nam het een snelle 2-0 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 3-0. In de tweede wedstrijd kon Euro Stars geen vuist maken en verloor met 7-0 van Wesseling Vermins.

Spannende onderlinge wedstrijd
Gisteren om 20:00 stond de onderlinge confrontatie tussen Sparks Haarlem en Euro Stars op het programma. Euro Stars nam vroeg in de wedstrijd brutaal de leiding door een single van Anna Prins met twee en drie bezet. In de vierde inning liep de club uit Capelle zelfs uit naar een 3-0 voorsprong door een RBI-single van Sanne Korpel.

Vanaf de vijfde inning begon Sparks aan het slotoffensief. In de vijfde en zesde inning sprokkelde Sparks Haarlem drie runs bij elkaar en begon het de zevende inning met een 3-3 gelijke stand. Het was Anne Blaauwgeers die startte met een single. Daarna kwam ze op het tweede honk door een wilde worp en stal ze het derde honk. Op een sacfly van Versluis kon Anne Blaauwgeers de bevrijdende 4-3 scoren. In de gelijkmakende zevende slagbeurt kreeg Euro Stars nog wel een honkloopster op de honken, maar kwam het niet meer tot scoren.

Vervolg
Vandaag speelt Sparks Haarlem de laatste groepswedstrijd tegen BCF Paris om 18:00. Euro Stars speelt vandaag de resterende twee groepswedstrijden. Om 14:00 is BCF Paris de tegenstander en om 20:00 London Angels. De nummers één tot en met drie van beide poules gaan door naar Poule C en gaan daar strijden voor een plek in de halve finale. De nummers vier tot en met zes uit beide poules gaan door naar Poule D en gaan spelen om plek 7 tot en met 12.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2018