Juan Carlos Sulbaran in actie voor Winnipeg Goldeyes.

HB Hoofdklasse

Rentree Juan Carlos Sulbaran in hoofdklasse

Rentree Juan Carlos Sulbaran in hoofdklasse

Juan Carlos Sulbaran in actie voor Winnipeg Goldeyes.

Juan Carlos Sulbaran in actie voor Winnipeg Goldeyes.
Foto: © Winnipeg Goldeyes

De Curaçaose pitcher Juan Carlos Sulbaran heeft vanavond zijn rentree gemaakt in de Nederlandse hoofdklasse. Hij was in het eerste duel voor Silicon Storks in de degradatiepoule startend pitcher in de met 3-10 verloren wedstrijd tegen DSS. De afgelopen weken speelde Sulbaran profhonkbal voor Winnipeg Goldeyes.

De 28-jarige Juan Carlos Sulbaran voegde zich in juni van dit jaar al bij de selectie van promovendus Silicon Storks. Na vijf wedstrijden verliet hij een maand later de Haagse hoofdklasser alweer, nadat hij een aanbieding had ontvangen om te komen spelen voor het Canadese Winnipeg Goldeyes.

Voor deze club uit de professionele American Associaton speelde Sulbaran de afgelopen weken zes wedstrijden, waarin hij in 28 2/3 inning twintig keer drie slag gooide, elf keer vier wijd en 36 honkslagen en negentien verdiende punten (5.96) toestond. Op 25 juli won hij zijn enige wedstrijd, toen hij in het duel tegen Texas Airhogs in zeven innings slechts één punt tegenkreeg.

Visumproblemen

Het verblijf van Sulbaran bij de Canadese club werd echter onhoudbaar. Door visumproblemen kon de rechtshandige pitcher met zijn team niet mee naar uitwedstrijden tegen Amerikaanse clubs. Om die reden werd twee weken geleden zijn overeenkomst door Winnipeg Goldeyes beëindigd en keerde Sulbaran terug naar Nederland.

Daar maakte hij vanavond voor Silicon Storks zijn rentree in de hoofdklasse. In de wedstrijd tegen DSS gooide Sulbaran 3 2/3 inning waarin hij onder meer acht honkslagen en zeven verdiende punten moest toestaan. Tegen de tijd dat de Curaçaose pitcher de heuvel had verlaten, had DSS al een beslissende 2-9 voorsprong genomen. DSS-speler Mitchel Dautzenberg sloeg in de vierde inning met een grandslam-homerun vier van de zes punten in deze slagbeurt binnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse