EC dames 2018

Olympia Haarlem & Sparks Haarlem in Europa Cup Play-Offs

Olympia Haarlem & Sparks Haarlem in Europa Cup Play-Offs

Olympia Haarlem kwam voor de zesde keer tot winst in Forlì (c) Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem en Sparks Haarlem hebben zich geplaatst voor de play-offs (top-vier) van de toernooien om de Europese softbalbekers. In Forlì strijdt Olympia Haarlem om de European Premiere Cup. Sparks Haarlem is favoriet voor de finale van de strijd om de Cup Winners Cup in Capelle a/d IJssel. Op dat evenement heeft het organiserende Euro Stars een mooi visitekaartje afgegeven. Zowel wat betreft de organisatie als het vertoonde spel van de softbalploeg die het goed doet en donderdag voor de derde keer tot winst kwam.

European Premiere Cup

Michelle Floyd in actie. (c) Olympia Haarlem

In Forlì stelde Olympia Haarlem een plek in de play-offs veilig door overtuigend met 1-11 te winnen van Zraloci Ledenice uit Tsjechië. Alleen is nog niet bekend op welke plaats de ploeg zal eindigen. Dat is afhankelijk van de wedstrijden die op vrijdag worden gespeeld. Olympia sluit de voorronde af tegen het Duitse Mannheim Tornados, terwijl Forlì tegenover Les Comanches (Frankrijk) staat. Koploper is Bussolengo (Italië), dat klaar is met de voorronde. Wanneer Olympia Haarlem en Forlì afsluiten met winst komen de ploegen op gelijke hoogte met Bussolengo. Onderling zal dat een nieuwe gelijke stand opleveren.

Olympia Haarlem had een productieve eerste slagbeurt tegen Zraloci Ledenice en boekte daarmee de zesde overwinning van het toernooi. In de eerste inning werd zesmaal gescoord op acht honkslagen, waaronder een puntscorende driehonkslag van Dinet Oosting die de rally opende. Een tweehonkslag van Emma Wojcik zorgde voor het zevende punt in de tweede slagbeurt. Nadat de Tsjechische tegenstander in de derde inning tot scoren was gekomen voegde Olympia Haarlem nog eens vier punten toe in het restant van de wedstrijd, die vijf innings duurde. Olympia kwam tot 14 honkslagen, waaronder twee van Eva Voortman, Brenda Beers (drie gescoorde punten) en Rachel van Veen. Michelle Floyd gooide het hele duel voor Olympia Haarlem. De Amerikaanse pick-up speelster schakelde vijf slagvrouwen met drie slag uit. Recentelijk kwam de rechtshandige werpster tijdens het Wereldkampioenschap in Japan uit voor Venezuela. Floyd, die in de Italiaanse competitie uitkomt voor Caronno, stond slechts één honkslag toe.

Cup Winners Cup

Sparks Haarlem deelt na donderdagavond de eerste plaats met Bollate (Italië) en Joudrs Praha (Tsjechië), zodat de afsluitende wedstrijden in de tweede ronde op vrijdag de eindstand zullen bepalen. Daaruit komt de combinatie van teams die vrijdagavond tegenover elkaar staan in de halve finales (18.00 en 20.00 uur).

Kingsley Avery sloeg vier honkslagen, scoorde viermaal en had vier RBI’s tegen San Sebastian. (c) Fred Versluis

Sparks Haarlem opende de tweede ronde in Capelle a/d IJssel met een klinkende 1-16 overwinning tegen Atletico de San Sebastián. De ploeg opende met vier punten in de eerste slagbeurt en voegde twee runs toe in de derde inning. Met een 1-6 voorsprong liep Sparks Haarlem uit naar 1-16. De official scorers noteerden 19 honkslagen in de ontmoeting, waaronder vier van Kingsley Avery en Katie Park, die beiden ook vier punten binnensloegen. De Nieuw-Zeelandse Kingsley Avery kwam ook viermaal over de thuisplaat, terwijl de Amerikaanse Katie Park een homerun sloeg en tweemaal scoorde. Maxime van Dalen sloeg 3-uit-3 en scoorde driemaal. Ook Chantal Versluis was productief, kwam tot drie honkslagen en sloeg drie punten binnen. De Amerikaanse Jolene Henderson stond vijf innings op de plaat voor Sparks Haarlem. De NPF-pitcher moest toch nog zeven Spaanse honkslagen toestaan.

’s Avonds stond Sparks Haarlem tegenover Bollate Technovap. De wedstrijd ging pas rond half tien van start, nadat het voorgaande duel verschillende keren was onderbroken wegens regen. Na een spannende en aantrekkelijke ontmoeting viel de beslissing pas na bijna twee uur spelen in de achtste inning. Een hoofdrol was er voor Bollate-werpster Greta Cecchetti. De ervaren international domineerde en schakelde 13 slagvrouwen met drie slag uit. In de vierde inning werd gesteund met een punt. Amanda Fama opende met een honkslag en scoorde even later op een tweehonkslag van Chelsea Goodacre. De Amerikaanse, die drie seizoenen in de NPF uitkwam, werd zelf op het derde honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het derde honk. Sparks Haarlem liet twee loopsters achter in scoringspositie, maar wist in de zesde inning langszij te komen. Met één uit sloeg Chantal Versluis toen een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Feline Poot, die verdedigend een sterke wedstrijd speelde. Bollate liet drie loopsters achter in de zesde inning, die werd afgesloten met een fraaie vangbal van catcher Anne Blaauwgeers. Nadat Sparks Haarlem een loopster op het derde honk had achtergelaten in de eerste helft van de achtste inning besliste Bollate het duel kort erna. Tie-break loopster Laura Bigatton schoof toen op na een opofferingsstootslag en scoorde uiteindelijk op een honkslag van Alice Parisi.

Het organiserende Euro Stars deed andermaal goede zaken. De ploeg won met 10-6 van het Russische Kalita en boekte daarmee de derde zege op het toernooi. Euro Stars werkte in de tweede slagbeurt een 2-3 achterstand weg door driemaal te scoren. Dat gebeurde op een klap van Britt Smits en een 2-run triple van Anna Prins. De catcher/korte stop sloeg later in de wedstrijd nogmaals een driehonkslag. Zij voert deze categorie in het toernooi aan met drie stuks, samen met Maxime van Dalen (Sparks Haarlem) en Brittany Evans (Wesseling Vermins). Een honkslag van Sanne Korpel leverde nog eens twee punten op in de vierde inning. Honkslagen van Corinne Ammerlaan en Julie Winkel, plus een fout, voerden de stand op naar 10-4 in de zesde inning.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2018