Darryl Collins aan slag voor het Koninkrijksteam tijdens het U18 Europees kampioenschap.

Honkbal

Profcontract voor zestienjarige Darryl Collins

Profcontract voor zestienjarige Darryl Collins

Darryl Collins aan slag voor het Koninkrijksteam tijdens het U18 Europees kampioenschap.

Darryl Collins aan slag voor het Koninkrijksteam tijdens het U18 Europees kampioenschap.
Foto: © Raymond Beugeling

Curaçao Neptunus-speler Darryl Collins heeft een profcontract getekend bij Kansas City Royals. De zestienjarige jeugdinternational zette gisteren in Rotterdam zijn handtekening onder de overeenkomst met deze Amerikaanse proforganisatie.

Collins wordt de eerste in Nederland geboren honkballer die uit gaat komen voor de organisatie van Kansas City Royals. Na afloop van de wedstrijd tegen De Glaskoning Twins ondertekende Collins gisteren in het bijzijn van Kansas City Royals scout Nick Leto zijn profcontract. De talentvolle buitenvelder is de kleinzoon van Jan Collins, die sinds 1989 in verschillende rollen, waaronder die van hoofdcoach, actief is voor het Rotterdamse Neptunus. Collins maakt eerst het seizoen af met Curaçao Neptunus voordat hij aan zijn profavontuur begint.

Darryl Collins met Kansas City Royals scout Nick Leto.

Darryl Collins met Kansas City Royals scout Nick Leto.

Darryl Collins maakte vorig jaar op vijftienjarige leeftijd voor Curaçao Neptunus zijn debuut in de hoofdklasse. In de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers op 20 juli kwam hij in de negende inning als pinch-hitter in actie. De buitenvelder speelde hierna nog negen wedstrijden voor de Rotterdamse kampioen in zowel de reguliere competitie als de Play-Offs en Holland Series.

Successen

In het seizoen 2018 speelde Collins 28 wedstrijden voor de hoofdmacht in de reguliere competitie, waarin hij maar liefst 33 honkslagen sloeg (.418), waaronder vier tweehonkslagen. Op zondag 19 augustus sloeg Collins zijn eerste homerun in de hoofdklasse. Een walk-off homerun in de twaalfde inning van de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Daarnaast sloeg Collins dit seizoen in de reguliere competitie veertien punten binnen en wist hij twaalf honken te stelen.

Internationaal boekte Collins al de nodige successen. Niet alleen werd hij Europees clubkampioen met Curaçao Neptunus, maar maakte de jeugdinternational vorig jaar ook deel uit van de Nederlandse selectie die winnaar werd van de Colt World Series. Vorige maand veroverde hij met het Nederlands Koninkrijksteam de Europese titel tijdens het U18 Europees kampioenschap. Tijdens dat toernooi sloeg Darryl Collins (.571) de meeste honkslagen (12) en sloeg hij de meeste punten (11) binnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal