Shawn Zarraga aan slag voor het Nederlands Koninkrijkteam.

Honkbal

Nieuwe profclub voor Shawn Zarraga

Nieuwe profclub voor Shawn Zarraga

Shawn Zarraga aan slag voor het Nederlands Koninkrijkteam.

Shawn Zarraga aan slag voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Atusko Miyano

Voor het eerst sinds Los Angeles Dodgers eind maart de overeenkomst met Shawn Zarraga heeft verbroken, heeft de speler van het Nederlands Koninkrijksteam een nieuwe profclub gevonden. Gisteren zat de Arubaanse catcher voor het eerst in de dug-out van Somerset Patriots. Hij kwam nog niet in actie voor deze club uit de Atlantic League.

Vorig jaar keerde de 29-jarige Shawn Zarraga voor een derde seizoen terug bij de organisatie van Los Angeles Dodgers. In januari van dit jaar tekende de Arubaanse catcher een nieuwe overeenkomst bij deze proforganisatie. Als non-roster invitee nam hij met de hoofdmacht deel aan Spring Training, maar vlak voor de start van het seizoen bleek er geen plek te zijn voor Zarraga en werd in maart zijn overeenkomst verbroken.

Op een nieuwe club heeft Zarraga hierna even moeten wachten. Gisteren werd hij aangetrokken door Somerset Patriots. Deze club staat momenteel in de tweede competitiehelft op een tweede plaats in de Liberty Division van de Atlantic League. Hij nam gisteravond in het New Britain Stadium voor het eerst plaats in de dug-out voor zijn nieuwe werkgever. In de met 1-6 gewonnen uitwedstrijd tegen New Britain Bees hoefde Zarraga nog niet in actie te komen.

Play-Offs

Zarraga kwam nog niet eerder uit voor een club uit de Atlantic League. Na zeven seizoenen voor Milwaukee Brewers en twee voor Los Angeles Dodgers maakte de voormalig Triple A-catcher, die ook kort onder contract stond van Cincinnati Reds, vorig jaar voor Cleburne Railroaders zijn debuut in één van de onafhankelijke profcompetities. Hij speelde uiteindelijk 41 wedstrijden voor deze club uit de American Association.

De Arubaanse catcher moet voor de nodige versterking zorgen voor Somerset Patriots, dat zich eerder dit seizoen door het winnen van de eerste competitiehelft in de Liberty Division al heeft verzekerd van deelname aan de Play-Offs van de Atlantic League. De zesvoudig kampioen en twaalfvoudig divisiekampioen uit de Atlantic League won in 2015 voor het laatst de titel. Zarraga is de tweede speler uit het Koninkrijk in de Atlantic League. Bij Long Island Ducks, de koploper in de Liberty Division staat Jair Jurrjens onder contract. De Curaçaose pitcher kwam door een blessure aan zijn rechterschouder sinds 24 juni niet meer in actie. Die blessure heeft er ook voor gezorgd dat Jurrjens zijn beoogde rentree bij het Dominicaanse Tigres Del Licey later dit seizoen moet uitstellen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal