Van links naar rechts: Emeron Lourens, Ben ten Pas en Eldrick Dijkhoff.

Softbal

Europese selectie verslaat wereldkampioen

Europese selectie verslaat wereldkampioen

Van links naar rechts: Emeron Lourens, Ben te Pas en Eldrick Dijkhoff.

Van links naar rechts: Emeron Lourens, Ben ten Pas en Eldrick Dijkhoff.
Foto: © Nederlands Heren Softbal Team NLHSB

Een selectie met de beste Europese softballers heeft vanmiddag in het Tsjechische Havlíčkův Brod, met 6-5 gewonnen van wereldkampioen Nieuw-Zeeland. Twee van de spelers uit Team Europe waren Koninkrijk-spelers Emeron Lourens en Eldrick Dijkhof. De Nederlandse coach Ben ten Pas maakte deel uit van de technische staf.

De wedstrijd van de Europese gelegenheidsselectie volgde op de eerste editie van de Intercontinental Cup heren softbal. Tijdens dat toernooi in Praag werd zaterdag Nieuw-Zeeland de allereerste winnaar. De zevenvoudig wereldkampioen was in de finale met 5-1 te sterk voor Japan, de nummer drie van de wereld. Voor Nieuw-Zeeland sloegen Capmbell Enoka en Reilly Makea homeruns op rij, terwijl pitcher Nik Hayes (8-3-2-0) een complete wedstrijd gooide.

Een dag na het winnen van de Intercontinental Cup was Nieuw-Zeeland vandaag in de Hippos Arena de tegenstander van Team Europe, een selectie met twintig van de beste spelers uit Europese landen als Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Groot-Brittannië en Duitsland. Nederland werd vertegenwoordigd door Emeron Lourens en Eldrick Dijkhof.

Winnende punt

De twee spelers uit het Nederlands Koninkrijkteam maakten beiden deel uit van de startende line-up. Dijkhof als korte stop en Lourens als derde honkman. In de tien innings durende wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland kwamen zij niet tot een honkslag. Niettemin wist Europa het duel wel te winnen van de enigszins vermoeide softballers uit Nieuw-Zeeland.

De Tsjech Václav Svoboda sloeg vier hits, waaronder een solohomerun in de zevende inning. Daarmee zorgde hij voor het winnende punt. Hij bracht zijn ploeg op een beslissende 6-4 voorsprong. Kallan Compain scoorde voor Nieuw-Zeeland in de achtste inning het laatste punt van de wedstrijd: 6-5. Beide teams kwamen samen tot vijf homeruns. Zowel Svoboda als Ben Enoka (Nieuw-Zeeland) sloegen vandaag vier hits, scoorden tweemaal en sloegen, onder meer door een homerun, twee punten over de thuisplaat.

European Super Cup

De drie uur en twintig minuten wedstrijd in de Hippos Arena tussen de wereldkampioen uit Nieuw-Zeeland en Team Europe werd bijgewoond door zo’n vierhonderd toeschouwers. Na de Intercontinental Cup en de vriendschappelijke wedstrijd van vandaag gaat morgen in Praag de zevende editie van de European Super Cup van start. Namens Nederland nemen Quick Amersfoort en Hoofddorp Pioniers deel aan dit toernooi. Verschillende van de achttien deelnemende teams worden voor dit toernooi versterkt met deelnemers aan de Intercontinental Cup.

Bekijk het wedstrijdprogramma van de Super Cup

       1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 R H E
NIEUW-ZEELAND 1 1 0 0 1 0 1 1 0 0 5 11 0
TEAM EUROPE  2 0 1 1 0 1 1 0 0 X 6 10 0

Pitchers Nieuw-Zeeland
Campbell Gibson (4): 6-1-7-0
Daniel Chapman (3): 6-1-3-0
Eruera Drage (2): 4-4-0-0

Pitchers Team Europe
Kim Hansen (4): 6-0-5-0
Kyle Linton (3) 4-2-3-0
Michael Holobradek (3): 3-1-3-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal