HB Hoofdklasse

Neptunus & Amsterdam opnieuw in Holland Series; Bijna No-Hitter Sulbaran

Neptunus & Amsterdam opnieuw in Holland Series; Bijna No-Hitter Sulbaran

L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus spelen opnieuw om de titel.
Foto (c) Robert Bos

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam staan vanaf donderdag 27 september voor het derde jaar op rij tegenover elkaar in de Holland Series. Op zondag verzekerden de twee ploegen zich opnieuw van een plek in de best-of-seven finale door respectievelijk te winnen van HCAW (6-3) en De Glaskoning Twins (6-5). Door de winst van de twee ploegen werd HCAW uitgeschakeld. Als komend weekeinde de Kampioenspoule wordt afgesloten zou HCAW een plaats kunnen delen met Neptunus of Amsterdam Pirates. Maar de onderlinge resultaten zijn in het voordeel van de twee koplopers. In de Degradatiepoule bleef DSS ongeslagen na een overtuigende zege tegen Quick Amersfoort (10-2). Silicon Storks kwam voor het eerst tot winst in deze poule dankzij een sterk heuveloptreden van Juan Carlos Sulbaran. In Hoofddorp werd met 2-4 gewonnen van Meerlease Pioniers. Sulbaran schreef bijna een stukje geschiedenis, want hij kwam bijna tot een No-Hitter. Daar kwam echter met twee uit in de negende inning een einde aan.

Neptunus gaat voor de 24e keer deelnemen aan een Holland Series, Amsterdam Pirates speelt voor de negende keer in de eindstrijd. Het wordt het derde jaar op rij en de vierde keer sinds 2014 dat Neptunus en Amsterdam Pirates elkaar zullen ontmoeten in de titelstrijd en de zevende keer in totaal. Voordat het zover is staan de twee ploegen vanaf donderdagavond eerst driemaal tegenover elkaar in de afsluitende speelronde van de Kampioenspoule. Daarna volgt een onderbreking voor de eerste editie van Super 6 Baseball Softball, die van 18 tot en met 23 september zal plaatsvinden op het complex van Hoofddorp Pioniers.

Neptunus en Amsterdam Pirates keken zondag beide tegen een achterstand aan tegen HCAW en Twins. Bovendien sloegen hun tegenstanders meer honkslagen, maar de twee lijstaanvoerders hadden het geluk aan hun zijde en verlieten het veld als overwinnaars. Neptunus moest tweemaal een achterstand wegwerken en zag HCAW met tien tegen acht meer honkslagen slaan. Amsterdam werd eveneens tweemaal op een achterstand gezet. Twins ‘outhitte’ Amsterdam met 13-8, maar trok met 6-5 aan het kortste einde. Met de winst kwam Amsterdam tot een ‘sweep’ tegen de Brabantse ploeg. Amsterdam opende donderdag met een 2-0 overwinning, waarna zaterdag met 4-9 werd gewonnen, dankzij een zespunten-rally in de negende inning. Neptunus begon de reeks tegen HCAW aanvankelijk met een ruime 0-13 nederlaag op donderdagavond. Zaterdag won Neptunus met 1-3.

Zondag stond Neptunus in de derde inning met 1-0 achter, maar kwam langszij. HCAW hernam de leiding in de vierde slagbeurt, maar dit keer antwoordde Neptunus met een 5-run rally. Met de honken vol en één uit tekende Greg Muller voor een 2-run double. Even later, na een werperswissel, kreeg Neptunus weer de honken vol, waarna de drie lopers scoorden toen Benjamin Dille volgde met een 3-run double.

Amsterdam Pirates stond eveneens met 1-0 achter, maar bracht de stand ook in balans. Na een werperswissel hernam Twins de leiding dankzij een tweehonkslag (twee runs) van Bob van der Meer. In de zevende slagbeurt scoorde Amsterdam viermaal via geraakt werper met volle honken, een wilde worp, een honkslag van Nick Urbanus en nogmaals een wilde worp. Na een nieuwe werperswissel kwam Twins echter weer langszij in de achtste inning. In de tweede helft van de negende inning kreeg Amsterdam de honken vol met nul na honkslagen van Max Clarijs, Victor Draijer en Remco Draijer. De laatste twee lieten een stootslag-honkslag noteren. Er volgde een werperswissel, waarna Clarijs het winnende punt scoorde toen een grounder van Niels van Weert in een fout eindigde.

In de Degradatiepoule kwam Juan Carlos Sulbaran heel dicht bij een No-Hitter. De voormalige profwerper van Storks hield Pioniers 8 2/3 inning in bedwang. In de tweede helft van de negende inning, met Storks op een 0-4 voorsprong, gooide Sulbaran met één uit vier wijd op Duco Nuijten, waarna hij volgde met zijn 13e strikeout. Nadat Nuijten was opgeschoven na een wilde worp, maakte Joey Eeman een einde aan de No-Hitter van Sulbaran met het slaan van een tweehonkslag. Hierdoor wist Nuijten te scoren, waarna Jurrian Koks het werpen overnam. Hij zag Pioniers nogmaals scoren, maar hield de voorsprong vast en kreeg zelf een save op zijn naam. Pioniers was de reeks donderdagavond begonnen met een 2-0 zege, waarna zaterdag met 1-19 werd uitgehaald in Den Haag.

DSS bleef voor eigen publiek ongeslagen tegen Quick Amersfoort en won met 10-2. De Haarlemse ploeg kwam daarmee tot een ‘sweep’, want DSS won eerder met 8-3 en 1-3. DSS-starter Tim Halderman hield Quick zondag niet alleen puntloos, maar ook hitloos in de eerste zes innings.In de zevende slagbeurt kreeg hij een lead-off single tegen van Rachid Engelhardt, die het einde betekende van zijn No-Hitter. Quick verkleinde de achterstand naar 5-2 in de achtste inning, maar DSS nam daarna meer afstand met een 5-run rally op zes honkslagen.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse