Golden League

Kaarten bijna geschud in Golden League

Kaarten bijna geschud in Golden League

Kimberly Jones haalt uit voor Sparks Haarlem.
Foto (c) Fred Versluis

In het afgelopen weekeinde kwamen alle teams in de Golden League voor het eerst sinds half juli weer in actie. Het werd weer een stukje duidelijker welke vier ploegen uit de hoogste afdeling elkaar gaan ontmoeten in de strijd om de nationale softbaltitel. Sparks Haarlem en Roef! verzekerden zich van een plekje in de play-offs en het kwartet kan komende zaterdag worden gecompleteerd. Alleen Terrasvogels en Tex Town Tigers komen nog in aanmerking, want DSS werd zaterdag uitgeschakeld voor de top-vier. Terrasvogels neemt momenteel de vierde plaats in en heeft een comfortabele voorsprong van twaalf punten op de ploeg uit Enschede. De resultaten van de zaterdag gespeelde wedstrijden waren allemaal van invloed op de rangschikking in de Golden League.

Sparks Haarlem kwam tot twee shutouts tegen stadgenoot DSS (0-6 en 0-5). Door de winst in het eerste duel verzekerde Sparks Haarlem zich als tweede ploeg van een plek in de play-offs. Na de nederlaag in de tweede ontmoeting werd DSS officiëel uitgeschakeld voor de top-vier.

Koploper FysioExpert Olympia Haarlem, dat eerder al de play-offs bereikte, stond tegenover Roef! en deelde de punten. Roef! won het eerste duel met 4-6, waarna titelverdediger Olympia Haarlem antwoordde met een overtuigende 10-3 winst in de tweede ontmoeting. Voor Roef! vielen er zaterdag twee beslissingen. Het resultaat van de tweede wedstrijd leidde ertoe dat Roef! en Sparks Haarlem beide werden uitgeschakeld voor de eerste plaats. De ploeg die de reguliere competitie als winnaar afsluit mag de tweede speeldag van de play-offs organiseren. Door de winst tegen Roef! eiste Olympia Haarlem die positie voor zich op. Het op de tweede plaats staande Sparks Haarlem kan in punten nog op gelijke hoogte komen met Olympia, maar het onderlinge resultaat in hun nadeel.

De tweede beslissing voor Roef! viel in Santpoort-Zuid. Daar won Terrasvogels tweemaal van Tex Town Tigers, 5-1 en 4-2. Door de winst in de tweede ontmoeting werd Roef! onbereikbaar voor Tex Town Tigers en DSS, zodat het als derde ploeg de play-offs bereikte.

Komend weekeinde kan ook duidelijk worden welke ploeg de competitie op de tweede plaats zal afsluiten. Die ploeg krijgt het recht de eerste speeldag van de play-offs te organiseren. Sparks Haarlem, Roef! en Terrasvogels zijn daarvoor nog in de race.

Olympia Haarlem en Sparks Haarlem kwamen zaterdag voor het eerst sinds 14 juli weer in actie. Na die datum werd het seizoen onderbroken voor het wereldkampioenschap in Japan. Een week na afloop van het WK namen de twee ploegen deel aan de toernooien om de Europese softbalbekers.

Sparks Haarlem hield DSS tweemaal puntloos. De teams hadden weer de beschikking over werpsters Jolene Henderson (Sparks Haarlem) en Stephanie Trzcinski (DSS), die eerder in het seizoen ook al voor de ploegen uitkwamen. Beiden namen een week eerder ook deel aan de Europa Cup-toernooien. Henderson met Sparks Haarlem, Trzcinski als pick-up speelster van het Tsjechische Joudrs Praha. Overigens kwam Trzcinski op de slotdag van het CupWinners Cup-toernooi in Capelle a/d IJssel ook alweer in actie voor DSS, dat toen moest aantreden tegen Tex Town Tigers. In beide wedstrijden kwam Sparks Haarlem tot negen honkslagen. Anne Blaauwgeers liet in zowel de eerste als de tweede wedstrijd drie hits noteren.

Olympia Haarlem verspeelde in de eerste wedstrijd tegen Roef! een vroege 3-0 voorsprong. Roef! draaide het duel in eigen voordeel om vanaf de derde inning, dankzij een honkslag van Elizabeth Snow en een 2-run triple van Isa Los. In de tweede confrontatie won Olympia Haarlem ruim. De basis voor de winst kwam in de eerste slagbeurt via een tweepunten-homerun van Dinet Oosting.

Terrasvogels was tweemaal te sterk voor Tex Town Tigers. In het eerste duel stond werpster Dani Bonnet slechts drie honkslagen toe. Terrasvogels opende met drie runs in de eerste inning op tweehonkslagen van Karin Tuk en Lizzie Clarijs. In de tweede wedstrijd opende Terrasvogels wederom de score in de eerste slagbeurt, waarna de verdediging de rest deed.

Zondag trad het Talent Team Holland aan tegen DSS en kwam heel dicht bij de eerste winst van het seizoen, want het eerste duel werd slechts met 1-0 verloren. DSS-werpster Stephanie Trzcinski gooide twaalfmaal drie slag en stond maar twee hits toe. Aanvallend wist DSS alleen in de tweede inning tot scoren te komen na een wilde worp van Roos-Marijn Kramer, die een prima duel voor de Talentenploeg gooide. In de tweede wedstrijd won DSS overtuigender met 7-0.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League