Kalian Sams aan slag voor het Koninkrijksteam.

Honkbal

Bondscoach ’t Hoen presenteert selectie voor Super 6

Bondscoach ’t Hoen presenteert selectie voor Super 6

Kalian Sams aan slag voor het Koninkrijksteam.

Kalian Sams keert net als Tom Stuifbergen, Curt Smith en Randolph Oduber terug in de selectie van Team Kingdom of the Netherlands.
Foto: © FIBS/PhotoBass

Van 18 tot en met 23 september neemt Team Kingdom of the Netherlands deel aan de Super 6 Baseball and Softball, die in eigen land georganiseerd wordt. In Hoofddorp strijden dan de zes beste honkballanden om de titel van de eerste editie van dit toernooi. Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen heeft zijn selectie voor de Super 6 bekendgemaakt.

’t Hoen heeft de beschikking over een ijzersterke selectie met daarin zeven spelers uit Amerikaanse profcompetities, twee spelers uit de Italiaanse Serie A, een speler uit de Curaçaose competitie, een speler uit de Duitse Bundesliga en dertien spelers uit de Nederlandse hoofdklasse.

Debutanten

Drie van de zeven spelers uit de Amerikaanse profcompetities zullen tijdens de Super 6 hun debuut maken voor het Koninkrijksteam. Catcher Sicnarf Loopstok, speler voor de Double-A Akron RubberDucks in de organisatie van de Cleveland Indians, zal tijdens de Super 6 met Dashenko Ricardo en Gianison Boekhoudt strijden om de rol als startende catcher. Loopstok, die in 2013 gedraft werd door de Indians, slaat in zijn eerste seizoen op Double-A niveau .225 met 9 homeruns. Hieronder zie je één van zijn homeruns:

Naast Loopstok zullen ook infielder Kirvin Moesquit, de jongere broer van oud-international Kevin Moesquit, en outfielder Ademar Rifaela voor het eerst hun opwachting maken voor het Koninkrijskteam. Rifaela speelt net als Loopstok in Double-A, maar hij speelt voor de Bowie Baysox in de organisatie van de Baltimore Orioles. In 2017 werd Rifaela uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Carolina League en in Double-A sloeg hij dit seizoen .265 met 7 homeruns. Moesquit speelt eveneens in de organisatie van de Orioles, maar komt een niveau lager uit voor de Class-A Delmarva Shorebirds. De middle infielder sloeg voor dat team dit seizoen .251 en voert de gehele Minor League (alle niveau’s) aan met maar liefst 49 gestolen honken.

Terugkeer

In de selectie keren Tom Stuifbergen, Kalian Sams, Curt Smith en Randolph Oduber terug. Deze vaste klanten in de selectie van het Koninkrijksteam moesten de Honkbalweek Haarlem eerder dit jaar nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure (Stuifbergen) en verplichtingen voor hun profteams.

Tijdens de Super 6 Baseball and Softball staat de topsportstatus van NOC*NSF op het spel voor de honkballers van het Koninkrijksteam. Om deze status te behouden, zal de finale van de Super 6 gehaald moeten worden. Het team kan de steun van de Nederlandse supporters dus goed gebruiken. Heb jij nog geen kaartje voor de Super 6? Koop ze hier!

De selectie

Pitchers
Rob Cordemans
Diegomar Markwell
Berry van Driel
Loek van Mil
Lars Huijer
Mike Bolsenbroek
Jim Ploeger
Orlando Yntema
Kevin Kelly
Kevin Heijstek
Tom Stuifbergen

Catchers
Dashenko Ricardo
Sicnarf Loopstok
Gianison Boekhoudt

Infield
Curt Smith
Yurendell de Caster
Stijn van der Meer
Dwayne Kemp
Kirvin Moesquit
Dudley Leonora

Outfield
Gilmer Lampe
Randolph Oduber
Kalian Sams
Ademar Rifaela

Staff
Manager: Evert-Jan ’t Hoen
Bench coach: Sharnol Adriana
Hitting coach: Sidney de Jong
Pitching coach: Robin van Doornspeek
First Base coach: Wim Martinus
Third Base coach: Ben Thijssen
Fysiotherapeut: Kevin Sprengers
Strength & Conditioning Coach: Paul Venner
Teammanager: Greta Schouten

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal