Honkbal

Japan Day in Oosterhout op 9 september

Japan Day in Oosterhout op 9 september

Voor het derde jaar op rij organiseert hoofdklasser De Glaskoning Twins het feestelijke evenement Japan Day. Tijdens de wedstrijd tegen het Bussumse HCAW staat op zondag 9 september Japan centraal op Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout.

Nadat vorig jaar met pitcher Daisuke Yamashita weer een Japanse honkballer terugkeerde in de hoofdklasse, heeft De Glaskoning Twins ook dit seizoen de beschikking over een Japanse troef. De rechtshandige pitcher Shogo Nakashima gooide in de reguliere competitie veertien wedstrijden voor de club uit Oosterhout. Hij won twee wedstrijden voor de Oosterhoutse ploeg van coach Kevin Knollenburg, had een ERA van 1.99 en gooide 32 strikeouts in 49.2 innings.

Rondom pitcher Nakashima wordt door De Glaskoning Twins op zondag 9 september voor de derde keer het feestelijke evenement Japan Day gehouden. Sportpark De Slotbosse Toren aan de Kasteeldreef 30 in Oosterhout opent op deze dag om 12.00 uur. Om 14.00 uur start de wedstrijd tegen HCAW uit de Kampioenspoule. Beide teams strijden dan om de derde plaats in de Hoofdklasse. De toegang tot Japan Day is gratis.

Speciale gast

Speciale gast tijdens dit duel is Hiroshi Inomata. De Japanse ambassadeur, zelf in het verleden actief in de Japanse Minor League, gooit voorafgaand aan de wedstrijd tussen De Glaskoning Twins en HCAW de ceremoniële eerste pitch. Voor toeschouwers zijn er diverse Japanse snacks en Japans bier te koop. Daarnaast zal er een hele gave Japanse foodtruck aanwezig zijn van het Eindhovense Oriental Green House en zijn er hele gave prijzen te winnen, zoals een lunch bij Yamazato in het Okura hotel Amsterdam, een teppan-yaki dinerbon voor 4 personen in Oriental Green House in Eindhoven, entreekaarten voor het Sieboldhuis in Leiden, Softbank Hawks spullen gesigneerd door Rick van den Hurk, caps van de Rakuten Eagles en Yakult Swallows, kaarten voor de Super 6 en nog veel meer.

Mis dit Japanse feest niet en kom op zondag 9 september naar Oosterhout!

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal