Felicitaties van de spelers van Parma na de homerun van Charlie Mirabel.

Honkbal

Parma voorkomt sweep in finale tegen Bologna

Parma voorkomt sweep in finale tegen Bologna

Felicitaties van de spelers van Parma na de homerun van Charlie Mirabel.

Felicitaties van de spelers van Parma na de homerun van Charlie Mirabel.
Foto: © FIBS/PhotoBass

Na twee ruime nederlagen in Bologna (14-1 en 10-3) heeft Parma Clima gisteravond in eigen huis een sweep door elfvoudig kampioen Bologna voorkomen. De nummer drie uit de reguliere competitie was in de derde wedstrijd uit de finaleserie om het kampioenschap van Italië met 9-1 te sterk. De stand in de best-of-five is nu 2-1 voor Bologna. Vanavond volgt wederom in Parma de vierde wedstrijd.

Oude tijden lijken te herleven in het voormalig hertogdom, want de tribunes waren voor de derde wedstrijd uit de best-of-five gevuld met meer dan 3.500 toeschouwers. Die werden getrakteerd op een sterk optreden door de Cubaanse pitcher Erly Casanova namens de thuisclub, waardoor Bologna acht innings lang niet tot scoren kwam. Pas in de negende redde de winnaar van de reguliere competitie de eer en eindigde de derde wedstrijd van maximaal vijf in een 9-1 overwinning voor Parma.

Startende pitchers in Parma waren dus voornoemde Cubaan voor de thuisploeg en de Spanjaard Antonio Noguera voor Bologna. In het buitenveld van de bezoekers speelden Gilmer Lampe en Kevin Moesquit mee en in het slagperk vertonen zij een bescheiden gemiddelde: .250 en .263 gerekend over drie wedstrijden.

Eerste aanval

De Griekse Italiaan Koutsoyanopulos opende de eerste aanval van Parma met een driehonkslag en hij scoorde 1-0 op de eerstvolgende grondbal. Deze stand bleef overeind tot in de vierde inning, toen Charlie Mirabal de bal over links tot homerun verhief met één man op de honken: 3-0. Ook in de zesde inning speelde Mirabal een rol in de score door samen met pitcher Noguera gesticulerend te ruziën, hetgeen leidde tot het uit het veld sturen van beide spelers.

Met reliever Andrea Pizziconi op de heuvel brak de Bolognese dijk meteen in die zesde inning. Drie honkslagen van Parma en een veldfout van Bologna brachten de voorsprong op 5-0. Ook in de achtste inning sloeg Parma weer toe en droeg Bologna bij met een veldfout, waardoor de wedstrijd gelopen was: 9-0. Toen was het Kevin Moesquit die de laatste en enige succesvolle aanval inzette met een honkslag om even later de 9-1 binnen te lopen op een veldfout van het binnenveld van Parma. Zo luidde ook de uitslag van de wedstrijd, waarvan de winnende pitcher de Cubaan Casanova werd na zijn complete wedstrijd.

Super 6

Ook in Parma maakte de Italiaanse bondscoach Gilberto Gerali de namen bekend van de spelers, die vanaf aankomend weekeinde deelnemen aan de centrale trainingen in de voorbereiding op de Super 6 in Hoofddorp. De trainingen vinden plaats op het Aquacetosa complex in hoofdstad Rome. De onderstaande lijst van spelers is nog niet het definitieve roster, dat van 18 tot en met 23 september gaat aantreden tegen vijf andere sterke landen uit Europa.

In de selectie zijn onder meer de voormalig Major Leaguers Alex Liddi en Chris Colabello opgenomen. Gerali wacht nog op antwoorden van spelers, die hij van overzee heeft gevraagd naar hun beschikbaarheid voor de Azzurri in Nederland. Donderdag wordt pitcher Luis Lugo terug verwacht in Italië.

Selectie Italië

Pitchers (13):
Alex Bassani (ASD Rimini)
Filippo Crepaldi (Fortitudo Bologna)
Ludovico Coveri (San Marino)
Diego Fabiani (Padova)
Luis Lugo (Kansas City Royals)
Alessandro Maestri (San Marino)
Renè Mazzocchi (Rangers Redipuglia)
Angelo Palumbo (Bolzano BC)
Andrea Pizziconi (Fortitudo Bologna)
Michele Pomponi (1949 Parma)
Claudio Scotti (Nuova Città Di Nettuno)
Valerio Simone (San Marino)
Carlos Teran (San Marino)

Catchers (3):
Beau Maggi (Unipolsai Bologna)
Alberto Mineo (Toronto Blue Jays)
Mattia Reginato (San Marino)

Binnenvelders (6):
Robel Garcia (Fortitudo Bologna)
Chris Colabello (San Marino)
Alex Liddi (Kansas City Royals)
Giuseppe Mazzanti (Fortitudo Bologna)
Mattia Mercuri (Nuova Città Di Nettuno)
Alessandro Vaglio (Fortitudo Bologna)

Buitenvelders (4):
Federico Celli (ASD Rimini)
Nicola Garbella (ASD Rimini)
Aldo Koutsoyanopulos (1949 Parma)
Leonardo Zileri (1949 Parma)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal