Mike Bolsenbroek keert na de Duitse Play-Offs terug naar Nederland voor deelname aan de Super 6.

Honkbal

Bolsenbroek en Tensen in Duitse Play-Offs

Bolsenbroek en Tensen in Duitse Play-Offs

Mike Bolsenbroek keert na de Duitse Play-Offs terug naar Nederland voor deelname aan de Super 6.

Mike Bolsenbroek keert na de Duitse Play-Offs terug naar Nederland voor deelname aan de Super 6.
Foto: © Freek Bouw

De Nederlandse honkballers Mike Bolsenbroek en Giovanni Tensen hebben zich met hun Duitse club geplaatst voor de Play-Offs van de 1. Bundesliga. International Bolsenbroek eindigde met vijfvoudig kampioen Regensburg Legionäre op een tweede plaats in de Südliga, terwijl Tensen met Solingen Alligators tweede werd in de Nordliga. In die poule schreef Bonn Capitals historie door als eerste ploeg in veertig wedstrijden ongeslagen de Play-Offs te bereiken.

Bonn Capitals, vorig jaar nog verliezend finalist, is bezig aan een opmerkelijk seizoen. De ploeg van de Amerikaanse speler/coach BJ Roper-Hubbert won al zijn veertig wedstrijden in de Nordliga. Daarmee is Bonn Capitals de vierde club ooit in de 1. Bundesliga geworden die in de reguliere competitie ongeslagen is gebleven en de eerste club die in maar liefst veertig wedstrijden geen enkele keer heeft verloren. De club uit Bonn is de grote favoriet voor de Duitse titel. Dat wordt dan het eerste landskampioenschap voor Bonn Capitals uit de clubhistorie.

Zaterdag opent Bonn Capitals de Play-Offs met de eerste wedstrijd uit de best-of-five tegen vijfvoudig kampioen Regensburg Legionäre. De club van Nederlands Koninkrijksteam-speler Mike Bolsenbroek wacht al sinds 2013 op een nieuwe titel. In de reguliere competitie eindigde Regensburg Legionäre met 25 overwinningen op een tweede plaats in de Südliga.

Verdiende puntengemiddelde

De andere best-of-five uit de Duitse Play-Offs gaat tussen titelverdediger Heidenheim Heideköpfe en Solingen Alligators. Bij de club uit Solingen staat de Nederlandse picher Giovanni Tensen dit jaar voor het eerst op het roster. Hij is momenteel voor zijn werk woonachtig in Duitsland. Solingen Alligators won in de reguliere competitie 26 wedstrijden en keert daarmee voor het eerst sinds 2015 terug in de Play-Offs. De honkballers uit Heidenheim werden met 32 overwinningen het beste team in de Südliga.

Tensen gooide dit seizoen twaalf wedstrijden, waarin hij zesmaal startend pitcher was. Hij kwam in 62 innings tot een verdiende puntengemiddelde van 2.76 met 35 keer drie slag en 26 keer vier wijd. Bolsenbroek kwam in elf duels tot een verdiende puntengemiddelde van 1.74 met 76 strikeouts en zeven keer vier wijd in 62 innings. Alleen de Amerikaanse pitcher Michael Click (1.09 en 109 strikeouts) van München-Haar Disciples eindigde dit seizoen met een lager verdiende puntengemiddelde.

Play-Offs

De Play-Offs in de Duitse competitie gaan zaterdag van start. De wedstrijden uit de best-of-five worden gespeeld op zaterdag 8 en zondag 9 september en op zaterdag 15 en zondag 16 september. Indien nodig wordt op zondag 16 september zowel wedstrijd vier als wedstrijd vijf uit de best-of-five gespeeld. De best-of-five van de finale gaat op zaterdag 29 september van start.

Evenals in Nederland wordt daarmee ook de strijd om het landskampioenschap in Duitsland onderbroken voor de Super 6. Tijdens dit toernooi in Hoofddorp is Duitsland één van de deelnemers. Pitcher Mike Bolsenbroek neemt voor het Nederlands Koninkrijksteam deel aan de Super 6.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal