Roeland Henrique sr. was twee seizoenen actief als hoofdcoach van HCAW.

HB Hoofdklasse

Henrique stopt als hoofdcoach van HCAW

Henrique stopt als hoofdcoach van HCAW

Roeland Henrique sr. was twee seizoenen actief als hoofdcoach van HCAW.

Roeland Henrique sr. was twee seizoenen actief als hoofdcoach van HCAW.
Foto: © Alfred Cop

Na twee seizoenen neemt Roeland Henrique sr. afscheid als hoofdcoach van HCAW. De zestigjarige Amsterdammers leidde de Bussumse hoofdklasser vorig jaar naar de eerste Play-Offs sinds 2005 en dit jaar naar de meeste overwinningen in dertien jaar tijd. De komende periode gaat HCAW op zoek naar een vervanger voor Henrique.

Roeland Henrique kwam na afloop van het seizoen 2016 aan het roer te staan bij HCAW als opvolger van Roy Berrevoets. Henrique, die eerder een aantal seizoenen hoofdcoach van het Rookie League-team van Amsterdam Pirates en in 2016 assistent-coach bij HCAW was, maakte in 2017 zijn debuut als manager in de hoofdklasse.

In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau leidde Henrique sr. HCAW in de reguliere competitie naar twintig overwinningen. Daarmee plaatste de Bussumse ploeg zich voor het eerst sinds 2005 weer voor de Play-Offs. Vorige maand herhaalden de honkballers van HCAW dat succes, toen de ploeg zich als nummer drie van de reguliere competitie voor de kampioenspoule had geplaatst. HCAW kwam in de reguliere competitie tot maar liefst 21 overwinningen. Dat was het hoogste aantal sinds 2005, toen HCAW 26 wedstrijden wist te winnen en zich voor de laatste maal plaatste voor de Holland Series.

Kampioenspoule

In de kampioenspoule werd de afgelopen weken gewonnen van L&D Amsterdam en van Curaçao Neptunus. Van de Rotterdamse landskampioen zelfs met 0-13. Voorafgaand aan de drieluik tegen Curaçao Neptunus, die vorige week donderdag van start ging, bracht Henrique de spelersgroep op de hoogte van zijn besluit om te stoppen als hoofdcoach bij HCAW. Hij wil meer tijd besteden aan zijn privé-leven.

De Bussumse honkballers sluiten deze week de kampioenspoule af met een serie van drie wedstrijden tegen De Glaskoning Twins. Beide ploegen spelen om de derde plaats in de kampioenspoule. HCAW heeft aan één zege voldoende om als derde te eindigen. Dat zou de hoogste eindklassering zijn sinds de finaleplaats in 2005.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse