Softbal

Umpires De Wever en Reus behalen WBSC-licentie

Umpires De Wever en Reus behalen WBSC-licentie

Umpire Patrick Reus in actie als plaatscheidsrechter Bussolengo – Mannheim Tornados

De World Baseball and Softball Confederation (WBSC) organiseerde voorafgaande én tijdens de World Premiere Cup in Forli (Italië) een Softball Fast Pitch International Umpire Certification Seminar. Tijdens dit seminar konden ESF gecertificeerde umpires hun WBSC-licentie behalen. Twee van onze KNBSB umpires hebben hun WBSC-licentie behaald.

Er namen in totaal twaalf internationale scheidsrechters deel aan het seminar, waarvan negen deelnemers hun WBSC-licentie hebben behaald. Namens Nederland hebben Arjan de Wever en Patrick Reus hun WBSC-licentie behaald en komen hierdoor in aanmerking voor toekomstige aanstellingen op door de WBSC georganiseerde internationale toernooien.

Druk programma
Op zaterdag en zondag kregen de scheidsrechters theorie en praktijkoefeningen en op maandag en dinsdag werden in totaal 13 wedstrijden begeleid door de scheidsrechters die deelnamen aan het seminar. Het seminar bestond uit verschillende onderdelen zoals een conditietest, theorie over systemen en spelregels, caseplay en praktijkervaringen. In totaal konden er 100 punten behaald worden uit alle onderdelen, waarbij 90 punten de ondergrens was. De twee seminar-docenten waren Bob Stanton (Director of Umpirering WBSC Softball) en Carolien Stadhouders (ESF Director of Umpires).

Blijdschap
De twee scheidsrechters zijn dolblij met hun licentie. Arjan: “Ik ben al 15 jaar bondsscheidsrechter in het softbal en heb altijd de ambitie gehad om hogerop te komen. Ik heb veel ervaring opgedaan bij Europese toernooien. Met deze WBSC-licentie kan ik nu deelnemen aan de grootste internationale toernooien.” Maar een mogelijke deelname aan WBSC-georganiseerde toernooien is niet het enige waar de heren blij om zijn. Patrick: “Het is ook gewoon trots. De erkenning dat je goed bezig bent, dat je een goede scheidsrechter bent.”

 

Umpire Arjan de Wever in actie tijdens het EK Herensoftbal

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal