Golden League

DSS passeert TTT; Voortman bijna Perfect; Spanning stijgt!

DSS passeert TTT; Voortman bijna Perfect; Spanning stijgt!

DSS passeerde Tex Town Tigers. Op de archieffoto strijden Jenny Kinburn (DSS) en Anne Blaauwgeers (Sparks Haarlem) om het derde honk.
(c) Fred Versluis

De ontknoping nadert in zowel de Golden League als de Silver League. De top-vier in de hoogste afdeling is bekend. Daarin nam Terrasvogels zaterdag de derde plaats over van Roef!, dat nu de vierde plek inneemt. FysioExpert Olympia Haarlem, Sparks Haarlem, Terrasvogels en Roef! treffen elkaar in het weekeinde van 6 en 7 oktober in de play-offs om te bepalen wie naar de Holland Series gaan. Spannend wordt en is het aan de onderkant van de Golden League en de top van de Silver League. Zaterdag passeerde DSS (nu vijfde) Tex Town Tigers (nu zesde) op de ranglijst door de punten te delen met Terrasvogels (2-7 winst na 9-2 verlies), terwijl de Enschedese ploeg tweemaal aan het kortste einde trok tegen Olympia Haarlem (10-0, 8-7). Sparks Haarlem had tweemaal de handen vol aan Roef! en won beide keren met slechts één punt verschil (7-8 in 10 innings, 5-6). Zondag was Olympia Haarlem tweemaal te sterk voor het Talent Team Holland (10-3, 6-1), dat hiermee het seizoen afsloot. In het tweede duel was werpster Eva Voortman dicht bij een Perfect Game. De linkshander moest uiteindelijk één slagvrouw tot de honken toestaan met vier wijd, maar gooide wel zestien keer (!) drie slag.

In beide afdelingen staat nog één competitieronde op de agenda, maar die wordt pas op zaterdag 29 september afgewerkt, omdat de competitie nu wordt onderbroken voor de Super 6 Baseball Softball. Dat evenement begint dinsdag op het complex van Hoofddorp Pioniers en duurt voor de softbalsters tot en met zaterdag. In het slotweekeinde sluit Tex Town Tigers af tegen Roef! en moet DSS het opnemen tegen Olympia Haarlem. De ploeg die vijfde wordt is veilig, maar de ploeg die uiteindelijk zesde wordt moet in de Season’s Finals (op het complex van Olympia Haarlem) een best-of-three reeks spelen tegen de nummer drie uit de Silver League. Wie dat wordt weten we ook pas op 29 september. In de Silver League lijkt de top-3 bijna bekend, alleen de volgorde is nog niet duidelijk. Momenteel nemen De Glaskoning Twins en Hoofddorp Pioniers de eerste en tweede plaats in. Het op de derde plaats staande Amsterdam Pirates heeft ook nog de kans op één van de twee topplekken eindigen. Onze Gezellen staat na zaterdag op twee punten achter de Amsterdamse ploeg, maar is uitgespeeld en zodoende uitgeschakeld. Euro Stars, dat de vijfde positie inneemt en in de slotronde de tegenstander is van Amsterdam kan nog op gelijke hoogte komen met de hoofdstedelijke ploeg. Amsterdam Pirates kan Euro Stars echter van zich afschudden door donderdagavond UVV de baas te blijven in een inhaalduel. De bovenste twee ploegen in de Silver League promoveren rechtstreeks naar de hoogste afdeling. De nummer drie krijgt een promotiekans tijdens de Season’s Finals in de hierboven genoemde beste-of-three tegen de nummer zes van de Golden League.

Olympia Haarlem boekte in het eerste duel tegen Tex Town Tigers een overtuigende zege, maar nam pas definitief afstand in de vierde inning, waarin zeven punten werden gescoord. International Virginie Anneveld sloeg vier punten binnen. In de tweede wedstrijd was het een stuk spannender. Olympia Haarlem sloeg vroeg toe met vier runs in de tweede inning op ondermee een RBI-triple van Virginie Anneveld en een 2-run homerun van Stephanie Pearce. Met een 5-0 achterstand kwam TTT in de derde inning echter terug in de wedstrijd door viermaal te scoren met als hoogtepunt een 3-run, inside-the-park-homerun van Annemiek Jansen. Olympia Haarlem nam wat meer afstand, maar bij het ingaan van de zevende inning stond er een 7-7 stand op het scorebord. Olympia kreeg even later de honken vol en scoorde het winnende punt na vier wijd voor Dinet Oosting. Hieronder de highlights van deze wedstrijden, verzorgd door SoftbalDino en Hans Vleugels. Onder de tweede samenvatting gaat de tekst weer verder en volgen nog meer highlights.

Bekijk hieronder de highlights van het eerste duel tussen Olympia Haarlem en Tex Town Tigers.

Hieronder de highlights van de tweede ontmoeting tussen Olympia Haarlem en Tex Town Tigers.

In Moergestel was het tweemaal spannend. In het bijna drie uur durende openingsduel werkte Sparks Haarlem in de tweede inning een 3-0 achterstand weg door viermaal te scoren en breidde de voorsprong in de vierde inning uit naar 3-6. Roef! kwam echter langszij en een verlenging volgde. Daarin scoorden beide teams eenmaal in de negende inning. De beslissing viel in de tiende slagbeurt, dankzij vier wijd met volle honken voor Lisa Maulden. Ook in de tweede wedstrijd keek Sparks Haarlem aanvankelijk tegen een achterstand aan. Na vijf innings had Roef! een 5-1 voorsprong in handen, maar toen kwam Sparks Haarlem tot een rally vijf vijf punten in de zesde slagbeurt. Dat gebeurde op vijf honkslagen, waaronder een 2-run double van Kehli Washington, die de stand in balans bracht. Na een werpsterswissel nam Sparks Haarlem de leiding op een opofferingsslag van Katie Park.

Eva Voortman gooide bijna een Perfect Game. Op de foto gooit ze voor Oranje tijdens het WK in Japan.
(c) Fred Versluis

Terrasvogels wiste in de eerste wedstrijd tegen DSS een 0-2 achterstand uit, kwam langszij en voegde zeven punten toe op weg naar een comfortabele overwinning. Terrasvogels kwam tot 15 honkslagen, waaronder drie van Lizzie Clarijs en Ella Krommendijk, terwijl Kelsy Pieneman drie punten binnensloeg zonder het slaan van een honkslag. Sophie Bugter tekende voor drie van de tien DSS-hits. In de tweede wedstrijd nam DSS al snel afstand, stond na drie innings met 1-4 voor en gaf dat niet meer uit handen. Dit keer lieten Morgan Sampson, Mariah Jameyson en opnieuw Sophie Bugter drie honkslagen noteren voor DSS, dat door de winst naar de vijfde plaats klom.

Olympia Haarlem had de luxe in het weekeinde te beschikken over vier werpsters: Ilona Andringa, Mariëlle Vleugels, Eva Voortman en de weer uit de States teruggekeerde Alyson Spinas. Op zondag gooide Spinas tienmaal drie slag in zes innings en stond vier hits toe in het openingsduel tegen het Talent Team Holland. Olympia kwam aanvallend tot 15 honkslagen, waaronder drie van Bobbi Scheurkogel. In de tweede wedstrijd domineerde Eva Voortman. De international schakelde 19 slagvrouwen op rij uit, waarvan de eerste tien met drie slag! Haar Perfect Game eindigde met één uit (haar 16e strikeout) in de eerste helf van de zevende inning toen ze vier wijd gooide op Rose Mwaro. Dat betekende het einde van haar optreden in de cirkel deze middag. Bobbi Scheurkogel nam het over en die moest vervolgens één honkslag en één punt toestaan. De enige hit kwam op naam van Tess Remmers. Ondertussen stond Olympia Haarlem na vier innings slechts met 1-0 voor, maar scoorde toen viermaal en liep uit naar 6-0.

Hieronder de hoogtepunten uit het eerste duel tegen het Talent Team Holland.

En de hoogtepunten van de tweede ontmoeting met de bijna Perfect Game van Eva Voortman.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League