Softbal

Lisa Hop: “Als we morgen zo spelen als vandaag, dan maak ik me geen zorgen”

Lisa Hop: “Als we morgen zo spelen als vandaag, dan maak ik me geen zorgen”

Lisa Hop maakte vandaag haar officiële interlanddebuut
Foto: Henk Seppen

Een goede start voor het het Nederlands Koninkrijksteam op de eerste editie van de Super 6 Baseball & Softball. Oranje won vanavond met maar liefst 13-1 van het nationale team van Rusland. Pitcher Lisa Hop kwam in de tweede inning de heuvel op.

Het was voor Lisa Hop de eerste keer dat ze daadwerkelijk mocht gooien voor Team Kingdom of the Netherlands. “Ik was ook mee naar Japan met het WK, maar toen was ik die 18e speler. Ik heb toen dus niet gespeeld”, vertelt Hop. Wel heb ik mee gedaan aan de voorbereiding van het WK en de voorbereiding voor de Super 6. Ik heb op deze manier wat meer kennis kunnen maken met het team waardoor het vertrouwd voelde om met ze te spelen vandaag.”

De wedstrijd verliep zo goed dat na vijf innings de mercy-rule in werking trad. “Het is nooit makkelijk, maar we hadden wel verwacht dat we goede kansen hadden”, aldus Hop. “Verder denk ik dan we vooral op onszelf hebben gelet elke inning en niet te veel op de tegenstander.”

Hop heeft één inning gegooid, net als de andere vier pitchers van de wedstrijd. “Dat was het gameplan voor deze wedstrijd. Aan het begin van het toernooi willen ze alle pitchers erin brengen. Ook om ze kennis te laten maken met de omgeving.” Tijdens de inning gooide Hop twee strike-outs en kreeg ze één punt tegen. Of ze morgen weer mag? “Ik hoop het wel, maar ik weet het niet. We gaan het zien.” De wedstrijd tegen Italië morgen zal waarschijnlijk wel wat uitdagender worden dan vandaag. Hop zit daar echter niet over in. “Als we zo spelen als vandaag, dan maak ik me geen zorgen.”

Morgen speelt Nederland om 18:00 u tegen Italië. Koop je tickets nu op www.super6baseballsoftball.com/tickets

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal