Honkbal

Oranje opent Super 6 met nipte overwinning

Oranje opent Super 6 met nipte overwinning

Curt Smith na zijn homerun (Foto: Jesper de Boer)

Op de eerste editie van de Super 6 in Hoofddorp heeft Team Kingdom of the Netherlands zijn openingswedstrijd met samengeknepen billen gewonnen. In wat een ogenschijnlijk simpele overwinning leek te worden, werd Tsjechië uiteindelijk in een ‘close game’ met 7-6 verslagen.

Nadat eerder op de dag Italië en Spanje al met respectievelijk vijf en drie homeruns voor flink wat vertier hadden gezorgd, was het in de avond tijd voor de mannen van Evert-Jan ’t Hoen om het publiek ook op de banken te krijgen. Openingsslagman Dwayne Kemp (3 uit 5 vandaag) opende meteen met een honkslag, maar mede omdat hij sneuvelde in een dubbelspel, zou er in de eerste inning nog niet gescoord worden.

Scoren
Dat scoren zou gebeuren in de derde inning, na harde klappen van Ademar Rifaela (single), Kemp (double), Dudley Leonora (triple) en als kers op de taart een homerun van Curt Smith, waardoor er een 4-0 voorsprong op het scorebord stond. Verdedigend werden de Tsjechen in bedwang gehouden door de zes innings sterk gooiende Orlando Yntema.
Orlando Yntema gooide vandaag uitstekend

In de vijfde en zesde inning zou de voorsprong verder uitgebreid worden. Opnieuw waren het Kemp en Smith (doubles) die het op de heupen hadden, net als Randolph Oduber, Rafaela (3 uit 4 vandaag) en Dashenko Ricardo met allen een honkslag. Dit slaggeweld betekende een 7-1 voorsprong en zodoende leek er geen vuiltje aan de lucht.

Spanning
Toch zou de spanning in de wedstrijd volledig terugkomen en wel in de achtste inning. Na een goede inning van Loek van Mil kregen Berry van Driel, Jim Ploeger en Kevin Kelly het onverwachts bijzonder lastig. Dankzij enkele hits en vrije lopen konden de Tsjechen maar liefst vijf punten scoren en terugkomen tot 6-7. Door goed veldspel van een vandaag foutloos Oranje bleef die stand uiteindelijk onveranderd en zijn de eerste punten in de pocket.

Morgen om 19:30 is Duitsland de tegenstander!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
TSJECHIË 0 0 0 0 0 1 0 5 0 6 7 2
NEDERLAND 0 0 4 0 1 2 0 0 X 7 13 0
PITCHERS NL INNINGS SO W H E
Orlando Yntema 6.0 9 2 4 0
Loek van Mil 1.0 2 0 0 0
Berry van Driel 0.1 0 1 1 0
Jim Ploeger 0.0 0 1 0 0
Kevin Kelly 1.2 1 1 2 0
SLAGPRESTATIES
Ademar Rifaela 3 uit 4 – .750
Dwayne Kemp 3 uit 5 – .600
Curt Smith 2 uit 4 – .500
Randolph Oduber 2 uit 4 – .500
Dudley Leonora 1 uit 3 – .333
Yurendell de Caster 1 uit 4 – .250
Dashenko Ricardo 1 uit 4 – .250

Overige uitslagen vandaag:
Italië-Duitsland 11-1
Spanje- Belgïe 13-1

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal