Honkbal

Collins en Robberse gehuldigd tijdens Super 6

Collins en Robberse gehuldigd tijdens Super 6

Robberse en Collins ontvingen vanavond hun awards uit handen van Job van Beekhoven.

Op woensdagavond zijn in het ETO Ballpark in de Haarlemmermeer tijdens de Super 6 Baseball and Softball awards uitgereikt aan de grootste talenten van Nederland. Daarbij vielen Onaïsha Franka, Roos-Marijn Kramer, Darryl Collins en Sem Robberse in de prijzen.

Op het softbalveld werden voor de wedstrijd tussen Team Kingdom of the Netherlands en Italië de beste jeugdspeelster en de beste jeugdwerpster gehuldigd. Kersverse international Onaïsha Franka ontving de Bep van Beijmerwerdt Trofee voor de meest veelbelovende speelster van het afgelopen seizoen.

Franka komt in de Golden League uit voor Sparks Haarlem. Voor dat team sloeg zij dit seizoen 21 honkslagen in de reguliere competitie. Zij nam bovendien met zowel Oranje U19 en U22 deel aan het Europees Kampioenschap in beide leeftijdscategorieën en werd vanwege haar goede spel beloond met de selectie voor het Koninkrijksteam tijdens de Super 6.

Roos-Marijn Kramer, speelster van Onze Gezellen en Talent Team Holland, speelde dit seizoen eveneens voor de selecties van Oranje U19 en U22 en speelde met Team Kingdom of the Netherlands in de serie wedstrijden tegen het Amerikaanse profteam USSSA Pride in april en mei. Voor haar goede prestaties werd zij beloond met de Riet Vermaat Trofee voor de meest talentvolle werpster van Nederland. Beide prijzen werden uitgereikt door KNBSB-bestuurslid.

Niet veel later werden op het honkbalveld vlak voor de wedstrijden tussen Team Kingdom of the Netherlands en Duitsland Darryl Collins en Sem Robberse gehuldigd. Collins, die vorige maand een profcontract tekende voor de Kansas City Royals, ontving uit handen van KNBSB-bestuurslid Job van Beekhoven de Ron Fraser Award voor meest veelbelovende jeugdspeler van dit seizoen.

Collins, die in de Hoofdklasse uitkomt voor Curaçao Neptunus, won deze zomer het Europees Kampioenschap met Oranje U18. In de Hoofdklasse sloeg hij maar liefst 33 honkslagen, waaronder vier tweehonkslagen en één homerun. Met Curaçao Neptunus won hij bovendien de Europa Cup.

Collins’ teamgenoot bij Oranje U18, Sem Robberse, is dit jaar de winnaar van de Roel de Mon Award voor de meest talentvolle werper van Nederland. Robberse maakte dit seizoen zijn Hoofdklassedebuut voor HCAW uit Bussum en kreeg in twintig innings slechts vier verdiende punten tegen, goed voor een ERA van 1.80.

De overige KNBSB Awards, zoals de MVP’s en Beste Pitchers van de Hoofdklasse en de Golden League worden later dit jaar uitgereikt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal