Marco Wels stond bij Quick Amersfoort twee seizoenen aan het roer.

HB Hoofdklasse

Marco Wels nieuwe hoofdcoach van DSS

Marco Wels nieuwe hoofdcoach van DSS

Marco Wels stond bij Quick Amersfoort twee seizoenen aan het roer.

Marco Wels stond bij Quick Amersfoort twee seizoenen aan het roer.
Foto: © Jan Kruijdenberg

DSS heeft Marco Wels aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Het bestuur van die club heeft zijn komst vandaag bevestigd. Wels komt over van Quick Amersfoort, waar hij de afgelopen twee seizoenen aan het roer stond. Bij DSS wordt Wels de opvolger van Jerry Breek, die eerder deze maand zijn vertrek bij de Haarlemse club had aangekondigd.

DSS was één van de clubs uit de hoofdklasse die na afloop van het seizoen op zoek moesten naar een nieuwe hoofdcoach. Na afloop van het seizoen had Jerry Breek aangekondigd zijn taken als hoofdcoach neer te leggen. Met Marco Wels heeft DSS nu tijdig een vervanger gevonden. Wels kondigde eerder zijn vertrek aan bij Quick Amersfoort.

Voor Wels wordt het zijn vierde club waarvoor hij in de hoofdklasse aan de slag gaat. Eerder stond hij in 1999 aan het roer bij Xanthos en in de seizoenen 2005 en 2010 bij Almere’90. Eind 2016 werd hij aangesteld door Quick Amersfoort. Deze club leidde hij in zijn eerste seizoen naar promotie naar de hoofdklasse. In het eerste jaar in de hoofdklasse sinds 1996 eindigde de club uit Amersfoort op een zesde plaats, waarbij Quick Amersfoort in het laatste speelweekeinde nog Hoofddorp Pioniers in het klassement wist te passeren. Onder leiding van Wels speelde Quick Amersfoort in 2017 en 2018 in totaal 91 competitiewedstrijden, waarvan er 44 werden gewonnen, drie gelijkgespeeld en 44 verloren.

Beste seizoen

Onder leiding van Jerry Breek speelde DSS dit jaar zijn beste seizoen uit de clubhistorie. De Haarlemse club eindigde in punten op gelijke hoogte met nummer vier De Glaskoning Twins, maar miste op op basis van onderling resultaat plaatsing voor de Play-Offs. Hierop werd DSS met zeven overwinningen in negen wedstrijden wel winnaar van de degradatiepoule, waarmee het seizoen op een vijfde plaats werd afgesloten. Breek was sinds augustus 2016 actief als coach bij de Haarlemse club. Eerst als assistent-coach, maar sinds het seizoen 2017 ook als hoofdcoach. Ook in dat jaar leidde hij DSS naar een vijfde plaats in de reguliere competitie.

Met de komst van Wels heeft DSS als tweede club zijn vacature voor hoofdcoach ingevuld. HCAW en De Glaskoning Twins waren eveneens nog op zoek naar een nieuwe manager. Bij deze clubs hebben respectievelijk Roeland Henrique en Kevin Knollenburg bekendgemaakt hun taken als hoofdcoach neer te leggen. De club uit Oosterhout was eerder al tot overeenstemming gekomen met oud-speler Jeffrey Arends als opvolger van Knollenburg.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse