Virginie Anneveld sloeg vandaag drie punten binnen.

Softbal

Anneveld slaat Koninkrijksteam naar zege

Anneveld slaat Koninkrijksteam naar zege

Virginie Anneveld sloeg vandaag drie punten binnen.

Virginie Anneveld sloeg vandaag drie punten binnen.

Het Nederlands Koninkrijksteam is weer terug op koers voor een plaats in de finale van de Super 6. Na de nederlaag van een dag eerder tegen Italië sloeg Virginie Anneveld vanavond in Hoofddorp haar ploeg naar een 8-3 overwinning tegen Groot-Brittannië.

De 29-jarige Virginie Anneveld, die in 2009 haar debuut voor de nationale ploeg maakte, bracht het Koninkrijksteam vanavond eerst in de vierde inning voor de eerste keer dit duel op voorsprong. Bij een 1-1 gelijke stand sloeg Anneveld een bal langs de rechtsveldster voor een inside-the-park homerun. Nadat Groot-Brittannië in de vijfde inning de wedstrijd weer in evenwicht had gebracht, sloeg Anneveld andermaal toe.

Chantal Versluis bereikt veilig het honk na haar tweehonkslag.

Chantal Versluis bereikt veilig het honk na haar tweehonkslag.

Met Jessie van Aalst en Eva Voortman op het derde en tweede honk joeg Anneveld in de tweede helft van de vijfde inning de bal hard het buitenveld in. Daarop kon niet alleen Van Aalst scoren, maar bereikte ook Voortman moeiteloos de thuisplaat.

Beslissend

Voor de tweede maal bracht de speelster van Olympia Haarlem daarmee haar ploeg op voorsprong. Maar ditmaal bleek het beslissend. Startend pitcher Hannah Edwards kon inrukken, waarna Anneveld en Wies Ligtvoet (geraakt werper) de voorsprong konden uitbreiden tot 7-3 op een honkslag van Dinet Oosting en een grondbal van Onaïsha Franka.

Na een stroeve start werd de nationale ploeg van Groot-Brittannië zodoende vakkundig in de hoek gewerkt. Vanaf het moment dat de Nederlandse trein in de derde inning op stoom kwam, stopte Oranje niet meer met scoren. Door middel van tweehonkslagen van Chantal Versluis en Maxime van Dalen werd de eindstand in de zesde inning bepaald op 8-3. Kansen voor Groot-Brittannië kwamen er op het pitchen van Lisa Hop en Marjolein Merkx niet meer. Het Roef!-tweetal stond in het restant van het duel geen punt meer toe. Met een strikeout voor Stephanie Pearce, die in het reguliere seizoen in de Golden League speelt voor Olympia Haarlem, maakte Merkx in de zevende inning in stijl een einde aan de wedstrijd.

Finale

Tegen Groot-Brittannië boekte Oranje haar tweede zege.

Tegen Groot-Brittannië boekte Oranje haar tweede zege.

Aanvallend sloegen de speelsters van het Koninkrijksteam vanavond hun knuppels vast warm voor de belangrijke vierde speeldag van de Super 6. Met wedstrijden tegen Griekenland (10.30 uur) en Tsjechië (18.00 uur) heeft Oranje morgen alle kans om zich te kwalificeren voor de finale van zaterdagavond. Voor een plaats in de eindstrijd zijn drie teams nog altijd in de race. Het Nederlands Koninkrijksteam en Italië verloren in hun eerste wedstrijden beiden eenmaal. De softbalsters van Tsjechië zijn na de eerste drie speeldagen nog altijd ongeslagen.

Tegen Groot-Brittannië kwam de Koninkrijksploeg vanavond tot tien hits van de knuppels van Virginie Anneveld (2 uit 2), Jesse van Aalst (2 uit 3), Maxime van Dalen (2 uit 4), Dinet Oosting (1 uit 1), Wies Ligtvoet (1 uit 2), Eva Voortman (1 uit 2) en Chantal Versluis (1 uit 3). Versluis, Anneveld en Ligtvoet scoorden alle drie tweemaal.

         1 2 3 4 5 6 7 R H E
GROOT-BRITTANNIË 0 0 1 0 2 0 0 3 6 1
NEDERLAND    0 0 1 2 4 1 X 8 10 3

Pitchers Groot-Brittannië
Hannah Edwards (4 1/3+2): 2-2-7-1
Carling Hare (2/3): 0-0-1-0
Amie Hutchison (1): 2-0-2-0

Pitchers Nederlands Koninkrijksteam
Ilona Andringa (4 2/3+1): 5-2-5-3
Lisa Hop (1 1/3): 0-0-0-0
Marjolein Merkx (1): 1-1-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal