Honkbal

Koninkrijksteam in thriller langs Italië

Koninkrijksteam in thriller langs Italië

Vier homeruns en een walkoff single gaven de spelers van Team Kingdom of the Netherlands veel reden tot juichen vandaag.
(Foto: Jesper de Boer)

In een ware thriller met maar liefst zes homeruns heeft Team Kingdom of the Netherlands vanavond na tien innings met 9-8 gewonnen van aartsrivaal Italië. Nadat Kalian Sams en Sicnarf Loopstok met hun tweede home run van de dag Oranje in de negende inning op gelijke hoogte brachten met de Italianen sloeg Randolph Oduber met zijn honkslag teamgenoot Gilmer Lampe over de thuisplaat voor het winnende punt.

Met de topsportstatus van NOC*NSF op het spel, Oranje moet deze week de finale van de Super 6 Baseball and Softball halen om de status te behouden, trad het Koninkrijksteam vandaag aan tegen aartsrivaal Italië. Voor aanvang van de wedstrijd werd Curt Smith gehuldigd. De Curaçaoënaar speelde gisteren zijn 100e interland voor het Koninkrijksteam.

De Italianen kwamen het sterkst uit de startblokken en namen dankzij een diepe homerun van voormalig Major League Chris Colabello een 2-0 voorsprong en een inning later verdubbelden zij die voorsprong. De slagploeg van Oranje sloeg direct terug in de vorm van een two-run homerun van Arubaanse catcher Sicnarf Loopstok. Een inning later was het Curt Smith die het Koninkrijksteam met zijn homerun weer op gelijke hoogte bracht.

Het momentum schoot even later echter weer de andere kant op toen Italië op een honkslag en een opofferingsslag een 6-4 voorsprong nam. In de zesde inning bracht Sams Oranje met een solo homerun terug tot 6-5, maar in de negende inning leken de Italianen een definitief verschil gemaakt te hebben. Alex Liddi, eveneens een voormalig Major Leaguer, opende de slagbeurt met een driehonkslag en kon niet veel later scoren op de honkslag van Giuseppe Mazzanti.

Met een achterstand van twee punten stond Oranje met de rug tegen de muur. Kalian Sams en Sicnarf Loopstok zorgden er met hun tweede home run van de wedstrijd echter voor dat het Koninkrijksteam wederom langszij kwam. De Italianen wisten vervolgens in de tiende inning, ondanks de tie-break regel (de inning wordt geopend met lopers op eerste en tweede honk), slechts één punt te scoren.

Dat bood Oranje de kans om de wedstrijd in de gelijkmakende slagbeurt te beslissen. Na een geslaagde opofferingsstootslag van Dudley Leonora sloeg Dwayne Kemp met zijn honkslag naar het rechtsveld al de gelijkmaker over de thuisplaat. Randolph Oduber zorgde vervolgens met zijn honkslag voor de zwaarbevochten overwinning.

Dankzij deze overwinning zet Oranje een goede stap naar de finale en daarmee het behoud van de topsportstatus. Morgen kan de ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen de finale bereiken met een overwinning op Spanje. Deze wedstrijd wordt wederom om 19.30u gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal