Honkbal

Leonora: “We willen altijd winnen en de finale halen!”

Leonora: “We willen altijd winnen en de finale halen!”

Dudley Leonora viert zijn homerun tegen Duitsland Foto: Glenn Gervot

Vanmorgen sprak Brett van Hooser in de lobby van het Corendon Village Hotel met international van Team Kingdom of the Netherlands Dudley Leonora. Ze spraken onder andere over het belang van de Super 6, zijn approach op belangrijke momenten en over de moeilijke periode vorig jaar toen orkaan Irma zijn geboorte-eiland Sint-Maarten verwoestte.

Wat de Super 6 voor Dudley en het team betekent is helder. “We willen altijd winnen! We willen altijd de finale halen!”. De motivatie straalde van zijn gezicht. Hij voelt geen hogere druk, vooral niet bij belangrijke(re) momenten in de wedstrijd. “Je moet juist extra gefocust zijn. Weten wat je moet doen en rustig blijven”. Die focus was vorig jaar even weg. Orkaan Irma verwoestte eind 2017 een groot deel van Sint-Maarten, het geboorte-eiland van Dudley. “Het was een zware periode voor mij. Ik heb vier tot vijf dagen niets van mijn familie gehoord. Je bent er continu mee bezig en de focus is dan niet altijd aanwezig. Maar de familie is nu weer ok!”.

Speciaal voor de Caribische eilanden in het Koninkrijk werd op 15 september een nationale actie op TV georganiseerd door de publieke en commerciële zenders. Een groot deel van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands waren daar ook bij aanwezig. Er werd veel geld opgehaald voor de wederopbouw, maar doneren kan nog steeds. Op de site van Rode Kruis kunt u nog steeds Sint-Maarten en de overige eilanden uit het Caribisch gebied een warm hart toe dragen: Ga naar https://doneer.rodekruis.nl/orkaan-irma en steun!

Bekijk hieronder het volledige interview

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal