Regen maakte vanavond ook het honkbalveld in Hoofddorp onbespeelbaar.

Honkbal

Regen spelbreker op vierde speeldag Super 6

Regen spelbreker op vierde speeldag Super 6

Regen maakte vanavond ook het honkbalveld in Hoofddorp onbespeelbaar.

Regen maakte vanavond ook het honkbalveld in Hoofddorp onbespeelbaar.

Nadat eerder op de avond de softbalwedstrijd van het Nederlands Koninkrijksteam al was uitgesteld, konden ook de honkballers van Oranje vanavond onverrichter zake terugkeren naar het hotel. Terwijl op de eerste herfstdag een zware storm over grote delen van het land raasde, zorgde hevige regenval ook voor een enorme anti-climax op de vierde speeldag van de Super 6 in Hoofddorp.

Evenals de softbalsters van het Nederlands Koninkrijk zouden ook de honkballers vanavond spelen om een plaats in de finale. De ploeg van manager Evert-Jan ’t Hoen moest het daarvoor opnemen tegen Spanje in een herhaling van de finale van het Europees kampioenschap van 2016. Net als vanavond waren ook toen Leslie Nacar en Rob Cordemans de startend pitchers. Een paar flinke buien maakte spelen vanavond echter nauwelijks mogelijk. Even na half negen werd besloten om de softbalwedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijk en Tsjechië bij een 0-0 tussenstand in de eerste helft van de tweede inning al uit te stellen.

Hoewel de honkballers van het Koninkrijksteam en Spanje bijna een uur later wel van start gingen, kon ook dat duel niet uit worden gespeeld. In de eerste inning had Oranje een 0-3 voorsprong genomen. De Spaanse pitcher Leslie Nacar opende het duel met geraakt werper voor Dwayne Kemp, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Ademar Rifaela. Na een korte regenonderbreking liet Nacar de honken volstromen door opnieuw geraakt werper, ditmaal voor Curt Smith. Met volle honken liepen hierna drie punten binnen door vier wijd voor Kalian Sams, een opofferingslag van Randolph Oduber en een hit van Yurendell de Caster.

Major Leaguer

Rob Cordemans startte voor het Koninkrijksteam de wedstrijd beter. Hij schakelde in de eerste inning zowel Leo Rodriguez als de Dominicaanse voormalig Major Leaguer Engel Beltré uit met drie slag, nadat Major Leaguer Luis Guillorme al uit was geschakeld door een grondbal. Bij het ingaan van de tweede inning moest de wedstrijd andermaal door de regen worden stilgelegd. Ditmaal maakte de regen verder spelen onmogelijk en werd even na half tien besloten om de wedstrijd uit te stellen.

Door dit besluit spelen het Nederlands Koninkrijksteam en Spanje nu morgen twee wedstrijden. De Spaanse honkballers openen de vijfde speeldag van de Super 6 om 11.00 uur met een wedstrijd tegen Italië. Bij winst zijn zowel Spanje als het Koninkrijksteam verzekerd van de eindstrijd. Vervolgens wordt vanaf 15.00 uur het restant van de wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Spanje gespeeld. Beide teams hervatten de wedstrijd bij een 0-3 tussenstand in de eerste helft van de tweede inning. Oranje sluit de dag om 19.00 uur af met een wedstrijd tegen België. Dit duel stond aanvankelijk voor morgen om 15.00 uur op het programma.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal