Honkbal

’t Hoen: “Het hele team is getergd om te winnen!”

’t Hoen: “Het hele team is getergd om te winnen!”

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen tijdens de openingswedstrijd van het Koninkrijksteam op de Super 6 Baseball and Softball (Foto: Rob Jelsma)

In de ochtend van 21 september sprak Brett van Hooser met Evert-Jan ’t Hoen, bondscoach van het Koninkrijksteam, over de ’thriller’ van gisteren, de Super 6 Baseball and Softball en zijn loopbaan als coach. Vanavond speelt het Koninkrijksteam een belangrijke wedstrijd tegen Spanje bij de Super 6. Bij winst zijn ze geplaatst voor de finale op zondag. “En dat is het enige waar je voor speelt: het winnen van de finale!”

“Je kijkt altijd naar wat de beste line-up is voor elke wedstrijd opnieuw. We hadden wat wijzigingen gedaan omdat we hadden verwacht dat dit voor deze wedstrijd beter uitkwam. We kwamen weliswaar vroeg op achterstand, maar het team vocht zich terug en liet de knuppels spreken!”. ’t Hoen is zeer trots op zijn team dat ze zo’n achterstand om kunnen buigen. “Het was een ware thriller. Maar deze gasten geven nooit op. Ze blijven vechten!”

Als opvolger van Robert Eenhoorn is Evert-Jan ’t Hoen ook eindverantwoordelijke van de Unicorns. Hij vindt het leuk om jonge talenten het spel te leren en hen te helpen hun doelen te bereiken.

Bekijk het volledige inteview

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal