Regen maakte het softbalveld in Hoofddorp vanavond onbespeelbaar.

Softbal

Wedstrijd Koninkrijksteam uitgesteld door regen

Wedstrijd Koninkrijksteam uitgesteld door regen

Regen maakte het softbalveld in Hoofddorp vanavond onbespeelbaar.

Regen maakte het softbalveld in Hoofddorp vanavond onbespeelbaar.

De avondwedstrijd van de Super 6 tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Tsjechië is vanavond bij een 0-0 tussenstand in de tweede inning afgelast. Zware regenval heeft het veld in Hoofddorp onbespeelbaar gemaakt. Het duel is nu verplaatst naar morgenochtend om 10.30 uur. De wedstrijd wordt dan hervat in de eerste helft van de tweede inning. Bij winst kan Oranje zich plaatsen voor de finale, die eveneens morgen om 18.00 uur wordt gespeeld.

De teams van het Nederlands Koninkrijk en Tsjechië gingen vanavond wel van start voor hun laatste groepswedstrijd. Tsjechië kon zich met een overwinning ongeslagen plaatsen voor de finale tegen Italië. Maar bij winst van Oranje, zouden Tsjechië, Italië en Nederland op een gedeelde eerste plaats eindigen. Voor het Koninkrijksteam was winst met meer dan twee punten verschil nodig voor kwalificatie voor de finale.

Maar nadat de wedstrijd in Hoofddorp vanavond al een half uur later was begonnen, moest hij even na zeven uur tweemaal binnen korte tijd worden onderbroken. Na de tweede onderbreking, die zo’n anderhalf uur duurde, werd besloten de wedstrijd definitief af te gelasten. Op dat moment was Tsjechië bezig aan de tweede slagbeurt en had pitcher Eva Voortman met haar derde strikeout van de wedstrijd de eerste uit gemaakt. Tussen de twee onderbrekingen door had Julie Coufalova veilig het eerste honk bereikt, nadat eerste honkvrouw Maxime van Dalen de nat geworden bal niet onder controle kon krijgen.

Finale

Chantal Versluis had in de eerste inning op het pitchen van Veronika Pecková de enige honkslag van de wedstrijd geslagen. Diezelfde Pecková had op de eerste speeldag van de Super 6 haar ploeg al naar een 2-3 overwinning op Italië geleid. De Tsjechische aas leidt de Super 6 met afstand in gegooide innings (18 2/3), strikeouts (36) en gewonnen wedstrijden (3). Bovendien boekte ze de enige save van dit toernooi.

Het restant van de wedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijk en Tsjechië is nu ingepland voor morgenochtend om 10.30 uur. Beide teams beginnen in de eerste helft van de tweede inning. De Tsjechische honkloopster Julie Coufalova neemt met één uit plaats op het eerste honk. Aansluitend spelen om 13.00 uur Rusland en Griekenland om de vijfde en zesde plaats. Om 15.30 staat de wedstrijd om de derde en vierde plaats op het programma. Daarin neemt Groot-Brittannië het op tegen Tsjechië, Italië of het Nederlands Koninkrijksteam De finale start om 18.00 uur.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal