Honkbal

Ongeslagen Oranje naar finale Super6

Ongeslagen Oranje naar finale Super6

Blijdschap in de dug-out

Dankzij een zwaarbevochten 12-10 overwinning op Spanje heeft Team Kingdom zich zojuist verzekerd van een finaleplek van de eerste editie van de Super6. Morgen om 13:30 is Italië de tegenstander. Bovendien blijft door deze finaleplek ook de A-status bij het NOC*NSF behouden.

In de wedstrijd tegen de Spanjaarden, die gisteravond op het programma stond, werd meteen voortvarend gestart. Dwayne Kemp en Curt Smith werden geraakt door starter Nacar, Kalian Sams kreeg een vrije loop en Ademar Rifaela en Yurendell de Caster sloegen een honkslag. Op de heuvel was Rob Cordemans weer de baas en zo stond er na één volledige inning een 3-0 voorsprong op het scorebord. Bij aanvang van de tweede inning regende het zo erg, dat werd besloten om de wedstrijd naar vandaag te verplaatsen.

Frisse start
Op een vanmiddag droog veld kon de wedstrijd verder uitgespeeld worden, met aan slag Kirvin Moesquit (3 uit 4). Die gaf meteen het goede voorbeeld door een solohomerun te slaan en de stand op 4-0 te zetten. Zijn teamgenoten konden dit goede voorbeeld helaas niet volgen, in tegenstelling tot de Spanjaarden, die de knuppel flink lieten zwaaien.

Het was nog wel Sams die Guillorme met een geweldige vangbal beroofde van een homerun, maar een inning later kon hij nét niet bij een verre klap van linksvelder Galvan, die wel over de omheining verdween. Deze homerun betekende een 4-4 stand en meteen het einde van Cordemans, die vervangen werd door Kevin Kelly.

Spaanse voorsprong
Kelly kreeg het direct zwaar te verduren met tegenover zich de getergde Guillorme. Die raakte de bal opnieuw hard en dit keer was die klap wel goed voor een homerun, met als gevolg een 5-4 voorsprong voor zijn land.

Begin zesde inning was het weer Oranje dat op voorsprong kon komen na harde klappen van Moesquit en Kemp, wat hulp van de Spaanse middenvelder en een wilde worp. Toch zou Spanje in de gelijkmakende slagbeurt weer de voorsprong pakken en wel op Tom Stuifbergen, die Kelly vervangen had. Met lopers op de honken kon hij niet voorkomen dat er twee keer gescoord zou worden en Spanje op 7-6 kwam.

Rake klappen
Die Spaanse voorsprong zou in de achtste inning ongedaan gemaakt worden. Closer Perez kreeg aan alle kanten klappen om zijn oren van Moesquit, Smith, Sams en Sicnarf Loopstok en zijn vervanger Baez werd zelfs getrakteerd op een homerun van de Caster. Dit alles bij elkaar leverde maar liefst zes punten op en dus weer een voorsprong. De Spanjaarden konden nog drie maal scoren op Loek van Mil, maar zij blijven steken op 10 punten. Vanwege de aanhoudende regen is besloten om de wedstrijd na acht volledige innings en een 12-10 stand te beëindigen.

Door deze overwinning speelt Team Kingdom morgen om 13:30 de finale tegen Italië, dat eerder dit toernooi Spanje met 8-5 versloeg. Team Kingdom versloeg op zijn beurt deze week al Italië in een thriller met 9-8.

De wedstrijd Nederland-België is geschrapt van het wedstrijdprogramma.

1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
NEDERLAND 3 1 0 0 0 2 0 6 X 12 11 1
SPANJE 0 1 0 4 0 2 0 3 X 10 12 2
PITCHERS NL INNINGS SO W H E
Rob Cordemans 3.2 4 2 5 0
Kevin Kelly 1.2 3 2 2 1
Tom Stuifbergen 2.1 0 1 2 0
Loek van Mil 0.1 0 0 3 0
POULESTAND
GESPEELD GEWONNEN VERLOREN PUNTEN
1 Nederland 4 4 0 8
2 Italië 5 4 1 8
3 Spanje 5 3 2 6
4 België 4 1 3 2
5 Duitsland 5 1 4 2
6 Tsjechië 5 1 4 2

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal