Alex Liddi scoort voor Italië in de wedstrijd tegen Spanje.

Honkbal

Super 6: Italië verslaat Spanje op bijveld

Super 6: Italië verslaat Spanje op bijveld

Alex Liddi scoort voor Italië in de wedstrijd tegen Spanje.

Alex Liddi scoort voor Italië in de wedstrijd tegen Spanje.
Foto: © FIBS/K73-Oldmanagency

De twee Europese grootmachten Italië en Spanje traden vanochtend om 11.00 uur aan op het bijveld van het ETO Ballpark in Hoofddorp. Voor Italië was dit een cruciale wedstrijd geworden, sinds de ploeg donderdag een nipte nederlaag tegen Nederland had geleden. Een tweede zeperd in de Haarlemmermeer zou schipbreuk voor de Azzurri hebben betekend, want dan zou de finale van het zesdaags toernooi definitief tussen Spanje en Nederland zijn gegaan.

Italië profiteerde vanmorgen van de nog steeds beinvloedende wind in de rug van de slagmannen. Vier homeruns zorgden voor zes punten voor Italië en bezegelden de zege van 8-5 op Spanje. Winnende pitcher voor Italië was de Venezolaanse starter Luis Lugo. Hij gooide 99 pitches in zes innings en kreeg twee homeruns tegen. Andrea Pizziconi nam de laatste drie innings voor zijn rekening zonder homeruns tegen.

Volgens technisch commissaris Frantisek Bunta was de topper tussen Spanje en Italië verwezen naar het bijveld vanwege de televisierechten die waren waren verkocht aan Duitsland en Tsjechië. Deze twee landen hadden hun eigen commentator naar Hoofddorp afgevaardigd. Daarom diende de wedstrijd tussen die twee landen vanmorgen op het hoofdveld te worden gespeeld.

Homeruns

Het bijveld beschikt over dezelfde afmetingen als het hoofdveld. Om die reden waren er geen technische bezwaren voor de twee zuidelijke landen. De twee homeruns van Spanje kwamen van de knuppels van Engel Beltré en Blake Ochoa. Van Italiaanse zijde kwamen de vier homeruns van Drew Maggi (tweemaal), Giuseppe Mazzanti en Robel Garcia.

Gisteravond werd de bekende ex-speler en huidige coach van de Spaanse nationale ploeg Felix Cano geïnterviewd door de Italiaanse website Baseball.it. Journalist Luigi Giuliani informeerde naar de besprekingen in Hoofddorp, toen regenbuien het spelen door Spanje en Nederland verhinderde. Cano: “Op dit moment verkeert het veld in slechte conditie. Spanje wilde niet spelen, maar de Nederlanders evenmin. Het was echter de organisatie, die aandrong op spelen. Ze zeiden dat de toeschouwers voor hun tickets betaald hadden. In Nederland zijn de velden over het algemeen goed gedraineerd en als het vannacht droog blijft, kan de wind voor bespeelbare velden zorgen. Voor zaterdag wordt geen regen van betekenis verwacht, maar het lijkt erop dat de regen zondag zal terugkomen. Ik geloof dat de organisatie verkiest in dat geval het toernooi op zaterdag af te ronden.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal