Door de regen moest de prijsuitreiking in één van de tenten bij het stadion worden verricht.

Softbal

Tsjechië winnares eerste Super 6

Tsjechië winnares eerste Super 6

Door de regen moest de prijsuitreiking in één van de tenten bij het stadion worden verricht.

Door de regen moest de prijsuitreiking in één van de tenten bij het stadion worden verricht.

Tsjechië is winnares geworden van de eerste editie van de Super 6. De Tsjechische softbalsters plaatsten zich in Hoofddorp als enige ongeslagen ploeg voor de finale. De slechte weersomstandigheden, die de slotdagen van de Super 6 teisterden, zorgden er vandaag voor dat de softbalfinale werd afgelast, waarna Tsjechië werd uitgeroepen tot winnares.

Onder leiding van pitcher Veronika Pecková won Tsjechië deze week in Hoofddorp al haar vijf wedstrijden. De Tsjechische aas leidde met afstand het toernooi in verdiende puntengemiddelde (0.55), gegooide innings (25 2/3) en strikeouts (45). Ze was bovendien de enige pitcher deze Super 6 met een save en slechts één van de twee pitchers met twee of meer overwinningen. Ze won er zelfs vier, waarvan de wedstrijden tegen de Europese grootmachten Italië en het Nederlands Koninkrijk. Na afloop van het toernooi werd de Tsjechische speelster uitgeroepen tot zowel de beste pitcher als de Meest Waardevolle Speelster van de Super 6.

Veronika Pecková.

Veronika Pecková.
Foto: © FIBS/K73-Oldman

Tsjechië opende de eerste editie van de Super 6 dinsdag met een 2-3 overwinning op Italië. Hierna volgden nog zeges tegen Rusland (5-4), Griekenland (6-5) en Groot-Brittannië (0-2). Hoewel het verschil steeds klein was, bleef Tsjechië het gehele toernooi ongeslagen. Vandaag werd met 0-1 ook gewonnen van regerend Europees kampioen Nederland, de eerste overwinning op Oranje sinds het Europees kampioenschap in 2005.

Beste slagvrouw

Daarmee werd het Nederlands Koninkrijks uitgeschakeld voor de finale. Die eindstrijd tussen Tsjechië en Italië werd vandaag echter niet gespeeld. De slechte weersomstandigheden noodzaakten de organisatie vanavond om te besluiten de eindstrijd niet door te laten gaan. Niet alleen het veld was onbespeelbaar geworden, maar het zag er ook niet naar uit dat vandaag nog gespeeld kon worden. Op basis van het klassement na de eerste speelronde is Tsjechië uitgeroepen tot winnares. Italië, dat dinsdagavond in de verlenging met 4-3 van het Nederlands Koninkrijk had gewonnen, eindigde met vier overwinningen in vijf wedstrijden in het klassement op de tweede plaats en is daarmee ook tijdens deze Super 6 als tweede geëindigd.

Eerder op de dag legde Groot-Brittannië met een 2-3 overwinning tegen het Nederlands Koninkrijk al beslag op de derde plaats. Die wedstrijd eindigde in een regenbui, waarna het niet meer droog werd in Hoofddorp. De Italiaanse Amanda Fama werd uitgeroepen tot beste slagvrouw van het toernooi. Zij kwam in vier wedstrijden tot een slaggemiddelde van .636. Daarmee liet zij de Nederlandse speelsters Jessie van Aalst (.571) en Virginie Anneveld (.545) achter zich. Van Aalst kwam wel tot de meeste honkslagen (8), maar had daar drie slagbeurten teveel voor nodig om de slagtitel voor zich op te eisen.

Eindstand Super 6 softbal:

1. Tsjechië
2. Italië
3. Groot-Brittannië
4. Nederlands Koninkrijk
5. Griekenland
6. Rusland

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal