Het Nederlands Koninkrijk bleef tijdens de eerste editie van de Super 6 ongeslagen.

Honkbal

Koninkrijksteam uitgeroepen tot winnaar Super 6

Koninkrijksteam uitgeroepen tot winnaar Super 6

Het Nederlands Koninkrijk bleef tijdens de eerste editie van de Super 6 ongeslagen.

Het Nederlands Koninkrijk bleef tijdens de eerste editie van de Super 6 ongeslagen.
Foto: © Alfred Cop

Het Nederlands Koninkrijksteam is uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie van de Super 6. Nadat gisteren door de slechte weersomstandigheden de softbalfinale al werd afgelast, moest vandaag worden besloten om ook de honkbalfinale niet door te laten gaan. Op basis van de resultaten uit de eerste ronde is daarmee de titel toegewezen aan het Nederlands Koninkrijk. Sicnarf Loopstok werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Hoofddorp was deze week het middelpunt van het Europese honkbal en softbal. Voor het eerst in de historie speelden de beste Europese honkballers en softbalsters samen op één toernooi. Na vier dagen met spektakel kreeg het toernooi dit weekeinde niet het einde dat het had verdiend. Zoals eigenlijk gisteravond al werd verwacht, bleek het vandaag ook niet mogelijk om de honkbalfinale van de Super 6 in Hoofddorp te laten spelen. Door de aanhoudende regen bleef het zeil op het veld van Hoofddorp Pioniers en eindigde ook het honkbaltoernooi met een anti-climax. Gisteren had de regen ook het softbalveld al onbespeelbaar gemaakt voor de finale.

Daarop besloot de technische commissie gisteravond op basis van de resultaten uit de eerste ronde om het ongeslagen Tsjechië uit te roepen tot winnaar van het softbaltoernooi. Finalist Italië moest genoegen nemen met een tweede plaats. Zo’n achttien uur later wachtten de Italiaanse honkballers hetzelfde lot. Ook zij moesten zich, zonder zelf in actie te komen, berusten in een tweede plaats. De Italiaanse honkballers wonnen deze week vier van hun vijf wedstrijden.

Honkbaltitel

Sicnarf Loopstok aan slag voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Sicnarf Loopstok aan slag voor het Nederlands Koninkrijksteam.

De eerste honkbaltitel tijdens de Super 6 werd vandaag toegekend aan het Nederlands Koninkrijksteam. Evenals Tsjechië bij het softbaltoernooi, bleven ook de honkballers van Oranje ongeslagen. Na de 9-8 overwinning in tien innings op Italië donderdagavond, werd gisteren ook de andere favoriet verslagen. In een herhaling van de EK-finale van 2017 werd Spanje met 10-12 verslagen. Dat duel werd ook al geteisterd door het noodweer. Het duel dat vrijdagavond starttte, moest zaterdag na acht innings definitief worden gestaakt, waarna het Koninkrijksteam de winst kreeg toegekend. Dat leverde de ploeg van manager Evert-Jan ’t Hoen vandaag de titel tijdens de Super 6 op.

Overigens speelde het Nederlands Koninkrijk deze week slechts vier wedstrijden. Na de overwinningen op Tsjechië (7-6), Duitsland (1-13), Italië en Spanje werd de laatste wedstrijd uit de eerste ronde tegen België gisteren al afgelast.

Meest Waardevolle Speler

Sicnarf Loopstok zorgde voor een nog groter succes voor zijn ploeg. De 25-jarige Arubaanse debutant werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Loopstok, die dit seizoen in de organisatie van Cleveland Indians uitkwam op Double A-niveau, was deze Super 6 goed voor drie homeruns en zes binnengeslagen punten. Hij kwam in drie wedstrijden tot vijf hits (.455). In de wedstrijd tegen Italië sleepte hij met zijn solohomerun in de negende inning een verlenging uit het vuur. In die verlenging trok Oranje alsnog de winst naar zich toe.

De prijs voor de beste slagman ging naar de Italiaan Chris Colabello. De voormalig Major Leaguer leidde het toernooi in vrijwel alle aanvallende klassementen. Hij sloeg in vijf wedstrijden de meeste honkslagen (14), had het hoogste slaggemiddelde (.700), de meeste homeruns (5) en sloeg de meeeste punten binnen (14). Beste pitcher werd de Spanjaard Daniel Alvarez. Na zijn zes innings tegen Duitsland, waarin hij zes keer drie slag gooide, bleef hij de enige pitcher dit toernooi die geen verdiend punt hoefde toe te staan.

Eindstand Super 6 honkbal:

1. Nederlands Koninkrijk
2. Italië
3. Spanje
4. België
5. Duitsland
6. Tsjechië

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal