Carter Kieboom kwam een deel van dit seizoen uit voor Harrisburg Senators.

Honkbal

Prestigieuze prijs voor Carter Kieboom

Prestigieuze prijs voor Carter Kieboom

Carter Kieboom kwam een deel van dit seizoen uit voor Harrisburg Senators.

Carter Kieboom kwam een deel van dit seizoen uit voor Harrisburg Senators.
Foto: © Harrisburg Senators

Carter Kieboom is door zijn proforganisatie Washington Nationals uitgeroepen tot Minor League Player of the Year. De 21 jarige korte stop kwam dit seizoen voor Harrisburg Senators tot een slaggemiddelde van .262. Tijdens een ceremonie krijgt hij aankomende Spring Training zijn bijbehorende onderscheiding.

Zijn derde seizoen als profhonkballer verdeelde Kieboom over het Class A Advanced Potomac Nationals en het Double A-team Harrisburg Senators. Voor deze twee teams speelde hij in totaal 123 wedstrijden met 84 honkslagen (.280), waaronder zestien homeruns.

Kieboom heeft daarmee dit jaar een uitermate succesvolle rentree gemaakt, nadat zijn seizoen vorig jaar beperkt bleef tot slechts 61 wedstrijden door een hamstring blessure. Voor de twee Minor League-teams sloeg Kieboom in 2018 48 hits die goed waren voor extra honken en scoorde hij 84 runs. Daarmee leidde hij in beide klassementen de organisatie van Washington Nationals. Hij was de nummer twee met tweehonkslagen (31) en binnengeslagen punten (69).

Arizona Fall League

Halverwege dit seizoen werd de onlangs 21 jaar geworden Kieboom ook al geselecteerd voor de Carolina League All Star Game en nam hij bovendien deel aan de prestigieuze SiriusXM All-Star Futures Game. In dienst van Harrisburg Senators was hij de op één na jongste speler in de Double A Eastern League. Zijn seizoen werd vandaag door Washington Nationals bekroond met de prijs voor de beste speler uit de Minor Leagues.

Het seizoen van Kieboom krijgt nog een staartje. Volgende maand gaat hij voor Salt River Rafters van start in de Arizona Fall League. Dit team speelt zijn wedstrijden op het Salt River Fields van het Talking Stick in Scottsdale (Arizona). Carter Kieboom volgt daarmee zijn oudere broer Spencer Kieboom, die in 2015 voor Salt River Rafters uitkwam in de Arizona Fall League. Zijn zes jaar oudere broer speelde dit seizoen als back-up catcher voor Washington Nationals 48 wedstrijden in de Major League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal