Delano Selassa in actie voor het Bussumse HCAW.

HB Hoofdklasse

Vijf spelers in MLB World Select Team

Vijf spelers in MLB World Select Team

Delano Selassa in actie voor het Bussumse HCAW.

Delano Selassa in actie voor het Bussumse HCAW.
Foto: © Alfred Cop

Vijf Nederlandse honkbaltalenten zijn door Major League Baseball geselecteerd voor het World Select Team, dat volgende maand deelneemt aan de Arizona Fall Classic. Het toernooi wordt bijgewoond door zo’n driehonderd scouts van Amerikaanse scholen en proforganisaties. HCAW-spelers Denzel Bryson en Delano Selassa keren voor het tweede jaar op rij terug in de selectie.

Het World Select Team staat dit jaar onder leiding van manager Zach Graefser en bestaat grotendeels uit talenten uit Australië. Van de 31 spelers die zijn uitgenodigd voor de Arizona Fall Classic, komen er maar liefst twaalf uit Australië. Na Australië vaardigt Nederland de meeste spelers af. Dit zijn de zeventienjarige pitcher Jiorgeny Casimiri (Curaçao Neptunus), de twintigjarige pitcher Angelo Wicklert (Hoofddorp Pioniers), de achttienjarige binnenvelders Denzel Bryson (HCAW) en Delano Selassa (HCAW) en de zeventienjarige buitenvelder Ruendrick Piternella (Curaçao Neptunus).

Bryson, Casimiri en Piternella maakten dit jaar ook al deel uit van het U18 Nederlands Koninkrijksteam, dat in Italië ongeslagen Europees kampioen werd. Met Selassa namen Bryson en Casimir in 2017 in het Canadese Thunder Bay bovendien deel aan het wereldkampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger. Vorig jaar vertegenwoordigden Denzel Bryson en Delano Selassa Nederland samen met binnenvelder Tommy van de Sanden. In 2016 werden pitcher Mic van de Ven en binnenvelders Oliver van der Wijst Severino en Tijmen Takke geselecteerd.

Elf landen

In totaal elf landen zijn vertegenwoordigd in het World Select Team. De selectie met veertien pitchers, drie catchers, zeven binnenvelders en zeven buitenvelders bestaat verder uit spelers uit de Europese landen Italië (2), Frankrijk (2), Tsjechië (2) en Duitsland en verder uit China (2), Ecuador (2), Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Oeganda.

De MLB-selectie arriveert dinsdag 2 oktober in Phoenix. Daar worden eerst een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen onder meer teams uit de organisatie van Arizona Diamondbacks en Kansas City Royals. De Arizona Fall Classic wordt van woensdag 10 tot en met zondag 14 oktober gehouden op het Peoria Sports Complex in Peoria (Arizona). In totaal nemen 61 teams, uit onder meer de Verenigde Staten, Canada en Australië, deel aan het evenement. Het toernooi valt samen met het U23 wereldkampioenschap, dat van 10 tot en met 19 oktober wordt gehouden in Colombia.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse