Glenn Romney speelde in zijn carrière onder meer twee seizoenen voor het Utrechtse UVV.

HB Hoofdklasse

Romney nieuwe hoofdcoach Quick Amersfoort

Romney nieuwe hoofdcoach Quick Amersfoort

Glenn Romney speelde in zijn carrière onder meer twee seizoenen voor het Utrechtse UVV.

Glenn Romney speelde in zijn carrière onder meer twee seizoenen voor het Utrechtse UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Quick Amersfoort heeft Glenn Romney aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 42-jarige Romney komt over van Amsterdam Pirates, waar hij afgelopen seizoen het tweede team onder zijn hoede had. De voormalig international maakt volgend seizoen zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse.

Glenn Romney wordt in Amersfoort de opvolger van Marco Wels. Hij maakte onlangs zijn besluit bekend om als hoofdcoach te vertrekken bij Quick Amersfoort. Wels heeft op zijn beurt de overstap gemaakt naar het Haarlemse DSS.

Met Glenn Romney heeft Quick Amersfoort nu een oude bekende binnengehaald. Romney maakte in 1995 voor de Amersfoortse club zijn debuut in de hoofdklasse. Na twee seizoenen bij Quick Amersfoort kwam hij vervolgens op het hoogste niveau nog uit voor HCAW (van 1997 tot en met 2001), Hoofddorp Pioniers (van 2002 tot en met 2009), UVV (2011) en opnieuw voor HCAW (2012), voordat hij in 2014 in dienst van het Haagse AdoLakers een punt zette achter zijn spelersloopbaan in de hoofdklasse.

Beste slagman

In het seizoen 2003 werd Romney de eerste speler van het Hoofddorpse Pioniers die werd uitgeroepen tot beste slagman van de hoofdklasse. Hij kwam in dat seizoen tot een slaggemiddelde van .367. In zijn laatste seizoen in de hoofdklasse kwam Romney voor AdoLakers tot een slaggemiddelde van .404 in 23 gespeelde wedstrijden. Met HCAW veroverde Romney bovendien in 1998 de landstitel.

In 1997 maakte Romney zijn debuut voor het Nederlands team, waarmee hij deelnam aan het World Port Tournament en het Europees kampioenschap. Met de nationale ploeg nam hij verder onder meer deel de wereldkampioenschappen in 1998 en 2003, de Haarlemse Honkbalweken van 1998 en 2004 en het World Port Tournament van 1999. In totaal speelde Romney 24 officiële interlands in dienst van Oranje.

Overstap

Na afloop van zijn spelersloopbaan maakte Romney in 2016 de overstap naar het coachen toen hij aan de slag ging bij het tweede team van Amsterdam Pirates. Met dit team kwam hij de afgelopen seizoenen uit in de overgangsklasse. Met ingang van oktober wordt Romney bij de Amsterdamse club vervangen voor Jesse Aussems, eveneens voormalig international en oud-speler van L&D Amsterdam.

Romney kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging als hoodcoach van hoofdcoach Quick Amersfoort. “Met een old school mentaliteit en new school brutaliteit hoop ik voor goed honkbal te kunnen zorgen met vele mooie en spannende wedstrijden”, aldus Romney. “Op deze manier hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een nog stabieler, sterker en ambitieus Quick.”

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse